Ülkü Ocaklarından ücretsiz yaz okulu 

Kastamonu Ülkü Ocakları tarafından il merkezi ve ilçelerimizde "Bilge Tonyukuk Yaz Eğitim Kampı" başlatılıyor.

  • 686
Ülkü Ocaklarından ücretsiz yaz okulu 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk gençliğinin kitap okuma ve yorum yapabilme kabiliyetini geliştirerek, analiz, sentez ve değerlendirme kabiliyetlerini arttırmak amacıyla il merkezi ve ilçelerimizde Kastamonu Ülkü Ocakları tarafından “Bilge Tonyukuk Yaz Eğitim Kampı” düzenlenecek.

Bilge Tonyukuk Yaz Eğitim Kampı; Ortaokul, Lise ve Üniversite öğrencilerine yönelik olarak 22 Haziran-23 Ağustos tarihleri arasında kitap okuma ve okunan kitapların yorumlanması ile Kur'an-ı Kerim ve Ahlak konularında içeriklere sahip olacak. Kamp Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 14:00 ile 16:30 saatleri arasında il ve ilçe merkezlerinde bulunan Ülkü Ocakları binalarında gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanı Haluk Yakar, UNESCO tarafından 2020 yılının Bilge Tonyukuk yılı ilan edildiğini belirterek; “Dünyayı saran Kovid-19 pandemisi nedeniyle gençlerimiz de okullarından, derslerinden uzak kaldılar. Bizler de bu süreçte eğitimlerine katkıda bulunarak, Türk gençliğinin kitap okuma ve yorum yapabilme kabiliyetini geliştirmek, analiz, sentez, değerlendirme yapabilme kapasitelerini arttırmak, tarih bilincini arttırarak Türk Milliyetçiliği fikriyatını geliştirmek, Türk gençliğinin eleştirel düşünme ve oluşturucu düşünme becerilerini geliştirmek ve Kur’an-ı Kerim okuyabilmelerini sağlamak amacıyla alanlarında uzman olan eğitimcilerimizin eşlik edeceği bir yaz kampı planladık. Önceki senelerde gerçekleştirdiğimiz yaz kamplarımızda kültür, sanat ve spor faaliyetlerine de yer veriyorduk ancak bu sene pandemi nedeniyle daha çok eğitim temelinde, il merkezimiz ve ilçelerimizde gençlerimizin hizmetinde olacağız. Pandemi sürecine uygun olarak sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilecek olan kurslarımıza girişlerde dezenfektan ve maske kullanımı zorunlu olacak. Gençlerimizi Ülkü Ocaklarımızda pişmek adına Bilge Tonyukuk Yaz Eğitim Kamplarımıza bekliyorum" dedi.

Kastamonu Ülkü Ocakları’ndan yapılan duyuruda katılım için herhangi bir ücret talep edilmeyeceği ve başvuru için 22 Haziran tarihine kadar Ülkü Ocakları Başkanlıkları ile iletişim kurulması gerektiği belirtildi.