Ülkü Ocaklarından Uygur Türkleri İçin İmza Kampanyası

Ülkü Ocakları Kastamonu İl Başkanlığı, Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine karşı uygulanan idam cezalarının durdurulması için imza kampanyası başlattı.

  • 652
Ülkü Ocaklarından Uygur Türkleri İçin İmza Kampanyası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN UYGUR TÜRKLERİ İÇİN İMZA KAMPANYASI

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Ülkü Ocakları Kastamonu İl Başkanlığı, Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine karşı uygulanan idam cezalarının durdurulması için imza kampanyası başlattı.

Çin’in Doğu Türkistan Bölgesi’nde yaşayan Uygur Türklerine karşı uygulanan zulümlerin ve idam cezalarının durdurulması ve Uygur Türklerinin Türkiye’ye getirilmesi için Kastamonu Ülkü Ocakları tarafından tüm yurtta aynı anda imza kampanyası başlatıldı.

Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi başta olmak üzere şehrin en işlet dört noktasında kurulan stantlarda başlatılan imza kampanyaları hakkında açıklamada bulunan Ülkü Ocakları Kastamonu İl Başkanı Resul Köprülü, Ülkü Ocakları olarak dünyanın neresinde olursa olsun soydaşlara karşı yapılan zulümlere sessiz kalamayacaklarını ifade etti.

Çin’in işgali altında bulunan Doğu Türkistan’da yaşayan Türklerin yarım asırdan beri zulüm ve işkence gördüğünü vurgulayan Resul Köprülü, “Soydaşlarımız Çin Hükümeti tarafından soykırıma tabi tutulmakta, Türk milletinin izleri Doğu Türkistan topraklarından silinmeye çalışılmaktadır. Çin Hükümeti, uyguladığı baskı ile bölgede yaşanan dramı dünya kamuoyundan gizlemektedir. Çin’in zulmünden kaçan soydaşlarımızın göze aldıkları riskler bile ne denli ağır bir baskının yaşandığını göstermektedir. Yaklaşık bir ay önce Tayland üzerinden, Çin’in zulmünden kaçmaya çalışan 300 civarında soydaşımız, yetkililer tarafından ormanlık bir arazide bulunmuşlardır. Her gün yeni bir can pazarının yaşandığı Doğu Türkistan’ı, terk etmek zorunda kalan bu soydaşlarımız, Tayland’da ormanda kaldıkları süre zarfında açlığa, hastalıklara ve vahşi doğaya karşı adeta bir ölüm kalım savaşı yaşamışlardır. Tüm bu imkânsızlıklara rağmen yaşamayı başaran soydaşlarımızın Çin’e teslim edilebileceği konuşulmaktadır” dedi.

“UYGUR TÜRKLERİ TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN”

Tayland’da yakalanan 300 kişinin Çin’e iadesi durumunda idam edileceğine dikkat çeken Resul Köprülü, “Soydaşlarımızın Çin’e teslim edilmesi katliama ortak olmak demektir. Bugüne kadar zorda kalan herkese kucak açmış olan Türkiye Cumhuriyeti, soydaşlarımız ile olan tarihi, kültürel, dini ve insani bağlarımız hasebiyle Uygur Türklerinin ülkemize gelmesini sağlamalıdır. Zira her geçen gün Uygur Türklerinin aleyhine işliyor. Zulme uğrayan Müslüman Türk olduğunda tüm dünya ’lal’ olsa, sözde insan hakları havarileri kınamaktan bile aciz kalsa da Uygur Türkleri haklı davalarında asla yalnız değillerdir. ’300 Uygur Türk’ü, Türkiye’ye Gelsin’ başlığı altında tarafımızdan toplanacak olan tüm imzalar, yetkili mercilere gönderilecek ve böylece Türk milletinin soydaşlarına olan desteği, Türk milletinin bu konudaki kararlılığı bir kez daha gösterilecektir. Zulümden ve işkenceden dolayı yurtlarını terk ederek, Tayland’a sığınmış olan soydaşlarımızın Çin’e teslim edilerek katledilmesine mani olunması için Türkiye’ye getirilmesi gerektiğini düşünen, tüm vicdan sahiplerini bu kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.