Uluay, basınla istişare etti

AK Parti Kastamonu Milletvekili Uluay, basın mensuplarıyla bir araya gelerek istişarede bulundu.

  • 881
Uluay, basınla istişare etti

AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, ilimizdeki bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi.

Gündeme dair konular hakkında açıklama yapan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uluay, "Bizler milletvekili seçildikten sonra devam eden projeleri sahiplendik. Onların yürümesini sağladık. Onun haricinde de kendi çapımızda birkaç tane projeyi Kastamonu'ya kazandırmaya çalıştık." dedi.

"ÇILGIN PROJE: ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ"

Uluay, "Kamuoyunun da bildiği üzere Kastamonu'nun amiral gemisi, çılgın projesi diyebileceğimiz bir proje meselemiz var. Araç-İhsangazi sınırları içerisinde kurulması planlanan organize sanayi bölgesi. Bizden önce çalışmaları devam eden bir proje idi, bizde bu projeyi sahiplendik, bu işle kafa yoran teknik insanların da telkinleriyle projeye katkılar sağlamış olduk. Eğer proje hayal ettiğimiz gibi gerçekleşecek olursa en az 4 milyon metrekare belki 10 milyon metrekareye çıkabilecek ve teşvik imkanlarından faydalanacak bir organize sanayi bölgesi olacak. Bu organize sanayi bölgesine demiryolu bağlama ihtimalimiz yüksek. Güzergaha da bir şekilde entegre olmuş olacak." diye konuştu.

"TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BÜYÜK İHTİMALLE YIKILACAK"

Uluay, "Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi büyük bir ihtimalle yıkılıp yeniden yapılmak suretiyle bir sağlık kompleksi içerisinde, sağlık sebeplerimiz neyse bunların tamamını burada çözmeyi düşünüyoruz. Yanık ünitesinden tüp bebek ünitesine kadar, madendeki zehirlenme birimlerinin tedavisinin yapıldığı alanlara kadar ne varsa tamamının herhangi bir büyükşehir hastanesi aramadan Kastamonu'da çözülmesini planlıyoruz." diye konuştu.

Uluay, basınla istişare etti

"YENİ STAT YAPILACAK"

"En yakın gündemimiz Kastamonu statı. Yaklaşık 15 yıldır sürekli gündemdeydi" diyen AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, "Konunun Sayın Cumhurbaşkanımıza aksetmesi neticesinde çok hızlı bir şekilde yol almaya başladı. Yer konusunda bir takım sıkıntılar kamuoyuyla da paylaşıldı. Netice itibariyle şu anki kararımız mevcut yerine yapılması. Kapalı spor salonu ve önceden yıkılmış olan yüzme havuzunun yerini de içine katarak yaklaşık 40 dönüm içerisinde bir çözüm üretmek. İçerisinde yüz havuzu, tüm spor branşlarının antrenman alanlarının olduğu ve kapalı spor salonunun da olacağı vasıflı bir spor kompleksi düşünülüyor. İnşallah yakın bir zamanda temelini atmış olacağız. Uygulanacak yapı tekniğiyle de Kastamonuspor'un maçları inşaat devam ederken oynanabilecek." diye konuştu.

"KIRIK BARAJI İLE İLGİLİ CİDDİ ÇALIŞMALAR İÇERİSİNDEYİZ"

Uluay, "Kırık Barajı, Kastamonu Ilgaz tünelinden sonraki viyadükler, oradaki tüneller, ondan sonraki yol ve onunla beraber yol oraya alındığı takdirde başlayacak. Bununla ilgili de ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Birçok yatırımda olduğu gibi burada da deprem bölgesine verilen özel önem nedeniyle bir takım yatırımlarımızı hızlandırmakta sıkıntı yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

"SADECE KASTAMONU'YA DEĞİL, BÖLGEYE DE HİTAP EDECEK"

Tarım Lisesi ile ilgili konuşan Uluay, "Projemizin inşaatını, deprem bölgesindeki milli eğitim yatırımları nedeniyle ilk etapta bir hayırsever vasıtasıyla yaptırmaya çalışıyoruz. İnşallah bir hayırseverin burayı sahiplenip inşaatını yapacağını düşünüyoruz. Olmadığı takdirde yine illaki devlet imkanlarıyla yapılacaktır. Tarım Lisesi dediğimiz konsept içerisinde kanatlısından büyük başına, küçük başına, tüm hayvan yetiştiriciliklerinin, sera yetiştiriciliğinin, aklımıza ne gelirse tarım adına balıkçılık hariç belki zaman içerisinde balıkçılık da dahil olabilir tarıma dair ne varsa burada eğitiminin yapıldığı vasıflı bir lise düşünüyoruz. Bu sadece Kastamonu'ya değil, bölgeye de hitap edecektir." diye konuştu.

"SEFER SAYISI ARTIRILMALI"

Uluay, "Havalimanımızın öğlen ya da akşam tek seferle çok verimli çalışmadığını düşünüyorum. Aynı gün içerisinde İstanbul'a gidip ya da Kastamonu'ya gelip gün içerisinde gidiş dönüşler yapılabilirse daha verimli çalışacağını düşünüyorum. Yine özellikle yaz aylarında Izmir, Antalya ve belki Kıbrıs seferlerinin de havalimanından gerçekleştirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"BALTACI'NIN ADAYLIĞI KENDİ TAKDİRİDİR"

Milletvekili Uluay, "Hasan Baltacı'nın şu an için bir adaylığı söz konusu değil. Kendi takdiridir, o konuda bir yorum yapmamız doğru olmaz diye düşünüyorum. Tabi insanlar kendi siyasi partisi içerisinde Kastamonu'yu temsil etmesi için seçtiler. Şunu da kabul etmek lazım, Hasan Bey şu an kendi partisi içerisinde önemli bir yer tutuyor. Orada daha vasıflı bir görev de alabilir, Kastamonu'dan aday da olabilir. Şöyle yapsın, böyle yapsın dediğimiz takdirde ters tepebilir; işte istemiyor, aday olmasından korkuluyor gibi noktaya da gelebilir iş. Kendi takdiri. Aday olacaksa biz demokratik ortamda yarışırız, yok ben Meclis'te Kastamonu'yu Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde temsil edeyim deyip başka aday gösterirse de onun takdiri artık." diye konuştu.