Ünlü Oyuncu Aydan Çakır'dan Taşköprü övgüsü

Ünlü Oyuncu Aydan Çakır, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal'ı makamında ziyaret etti.

  • 2928
Ünlü Oyuncu Aydan Çakır'dan Taşköprü övgüsü

Taşköprü ilçesinde çekimleri devam eden, 'Yol Arkadaşım" sinema filminde rol alan ünlü oyuncu Aydan Çakır, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal'ı makamında ziyaret ederek, kendi çizimini yaptığı "Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık" portresi hediye etti.

Ünlü oyuncu Aydan Çakır, Belediye Başkanı Abdullah Çatal’a sinemaya verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Taşköprü muazzam bir yer, hem tarihi hem de insanların gelip görmesi gereken eşsiz güzelliklere sahip bir ilçe. Yerleşim alanı imarı ile de insanı kendine çekiyor" dedi.

Başkan Çatal’da, ziyaretlerinden dolayı ünlü oyuncuya teşekkür ederek çekimlerde kendisine ve ekibine başarılar diledi.

Aydan Çakır kimdir?

1969 yılında doğdu. Ortaokul 1. sınıfta tiyatro hayatına başladı. Lise yıllarında birçok parodi ve skeçte görev aldı. Lise son sınıfta okurken Düzce Gençlik Merkezinde bazı tiyatro oyunlarında rol aldı. ODTÜ Fizik Mühendisliği Bölümünü kazanmasına rağmen gidemedi. Liseyi bitirdikten sonra Düzce Şehir Tiyatrosuna girdi. Sonrasında Genç Sanat Evine girerek burada 10 yıl boyunca birçok oyunda rol aldı. 1991 yılında Birlik Sahnesine girdi. Bir dönem Ulvi Alacakaptan ile teknik ekipte yer aldı. Aynı yıl TRT’de Mete Dönmez ile birlikte TV filmiyle kamera karşısına geçti. Sonrasında İstanbul’a gelerek bazı özel tiyatrolarda rol aldı. Tiyatro aşkı nedeniyle kazandığı Akdeniz Üniversitesi Elektrik, Anadolu Üniversitesi İktisat, Niğde Üniversitesi İşletme, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Yakın Doğu Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Aynı zamanlarda elektrik, kalorifer, sıhhi ve yangın ihbar tesisatları çizimleriyle de 21 yıl zamanı geçti. İlk ve son Cumhurbaşkanlarımızın filmlerinde (Veda-Falakacı Hoca, Reis-Marangoz Selim) oynayan tek oyuncu olmasının yanı sıra Kurtlar Vadisi’nde Sarı Ziya ve örgüt lideri rolüyle 2 farklı rol alan oyuncudur. Son 10 yılda toplamda 150’ye varan dizi ve sinema filmlerinde rol alan oyuncu İstanbul Büyükşehir Kültür A.Ş.’de 100 oyunda görev aldı.

Rol aldığı bazı filmler ve tiyatro oyunları

Sevilen oyuncunun rol aldığı bazı oyun ve filmler ise şunlar; Hababam Sınıfı, Keçileri Kaçıranlar, Hacı Yatmaz, Salaklar Sofrası, Ayı Masalı, Alamut, Diriliş Ertuğrul, Dudaktan Kalbe, Mahsusa Diriliş, Kuruluş Osman, Çukur…