'Üretim olmadan başarıya ulaşılamaz'

Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı Mustafa Başesgioğlu, 'Enflasyonla mücadele adı altında yürütülen tedbirlerin üretim olmadığı için başarıya ulaşması mümkün görünmüyor.' dedi.

  • 1360
'Üretim olmadan başarıya ulaşılamaz'

Asgari ücret açıklandığı günden itibaren zam yağmurunun devam ettiğini söyleyen Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı Mustafa Başesgioğlu, "Gaz bulduk, petrol bulduk demekle bu işler olmuyor. Tam tersi her şey geçmişi aratır hale geldi daha da kötüye gidiyor. Başta vergiler, cezalar, kiralar olmak üzere açıklanan yıllık enflasyonun üzerinde artış yapılmış durumda." dedi.

Üretici maliyetlerinde gözle görülür bir indirim olmadığı için gıda maddelerinde fiyat artışlarının devam ettiğini belirten Başesgioğlu, "2 milyon kişiye kur korumalı mevduat adı altında milyarlarca lira, fakir, fukaranın hakkı olan para aktarılmakta. Milyonlarca emekçinin cebine beş kuruş girmeden zamlarla geri alındığına hep beraber şahit oluyoruz. Enflasyonla mücadele adı altında yürütülen tedbirlerin üretim olmadığı için başarıya ulaşması mümkün görünmüyor." şeklinde konuştu.

"Üreticilerimiz desteklenmediği sürece hiç bir sonuç değişmez"

Başesgioğlu, "Mevcut iktidar tüm söylemlerimize kulaklarını kapatarak 'Her fabrika bir kaledir' dedik anlamadılar. Sonuç olarak; 20 yılın sonunda bakkal açmaya karar verdiler. Gerçek sorun; Merada, serada, tarlada üreticilerimiz desteklenmediği sürece hiç bir sonuç değişmez. Enflasyon canavarı yenilmez. Asgari ücrete yapılan zam oranının aynı oranda memurlara ve emeklilere de yansıtılmasını milyonlar beklemekte. Resmî rakamlara bakıldığında; Açlık sınırının altında kalan milyonlarca emekli ve emekçileri görmekteyiz. Bu gün geldiğimiz noktada mevcut iktidar ülkeyi iç ve dış borç batağına sokmuş durumda ileriye dönük hiçbir tahminini yerine getirememekte. Devlet kendi içerisinde en ufak bir tasarruf tedbirine baş vurmamakta direniyor. Binlerce makam araçları başta olmak üzere saltanat devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü, varlıklı, zengin toprakları olan dünyanın en güzel coğrafyasında milyonlarca genç vatan evlatlarının olduğu bir ülkedir." diyen Mustafa Başesgioğlu, "Eksik olan; Genç dinamik, bilgili, liyakatlı kadroların göreve gelmeleri. Asla umutsuzluk yok! Çare; Tepeden tırnağa değişim şart. Bunu başaracak gücümüz var. 2023 yılının ülkemize, vatandaşlarımıza bereket, varlık, huzur, barış, kardeşlik getirmesini temenni ediyorum."