Uygur Türkleri İmza Kampanyası Sona Erdi

Kastamonu Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Uygur Türkleri için düzenlediği imza kampanyasının sona erdiğini açıkladı.

  • 579
Uygur Türkleri İmza Kampanyası Sona Erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu Ülkü Ocakları, 5 Aralık 2014 tarihinde başlatılan ve Çin’in zulmünden kaçarak Türkiye’ye gelmek isteyen Uygur Türkleri için başlattığı imza kampanyasında 64 bin 238 imza toplanarak sona erdiğini duyurdu.

Çin’in zulmünden kaçarak Türkiye’ye gelmek isteyen 300 Uygur Türkünün Tayland’da mağdur durumda bulunduğunu ve Türkiye’ye kabul edilmediğini ifade eden Kastamonu Ülkü Ocakları İl Başkanı Resul Köprülü, “Sesimize ses veren, sessiz yığınlara inat mazlumun yanında saf tutan destekleriyle bu konudaki kararlılığımıza güç veren yüz binlerin umutlarının sinelerinde kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Firavuna karşı net bir tavır göstermeyen, Musa’nın yanında olduğunu hissettirmekten aciz olan, susarak olası bir katliama zemin hazırlayanları, vicdanlarda mahkum ederek, bu samimiyetsiz yaklaşımı tarihe kara bir not olarak düşeceğiz. Tekraren, tek sevdamız ve en büyük ilham kaynağımız olan Yüce Türk Milleti’ne ve kampanyamızda emeği geçen tüm Ülküdaşlarıma teşekkürlerimi bildiriyorum” dedi.

Ülkü Ocakları’nın Kırım’dan Türkmeneli’ne, Kıbrıs’tan Kafkaslara, Balkanlar’dan Doğu Türkistan’a kadar tüm Türk Dünyası’nda yaşanan gelişmeleri yakından takipçisi olmaya ve soydaşların haklı mücadelelerini her platformda dile getirmeye devam edeceğini vurgulayan Köprülü, “Başta Türk Dünyası’nın büyük bir aile olduğunu en zor şartlar altında haykıran cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey, aziz dava şehitlerimiz ve hafta içinde Çin polisi tarafından vurularak şehit edilen Uygur Türkleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. And olsun yolumuzdan dönmeyeceğiz ve zulmün karşısına her daim dikileceğiz. Hepsinin ruhu şad, mekanı cennet olsun” diye konuştu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)