Vali Karadeniz "Kastamonu ile Samsun, kültür bakımından birbirine yakın il"

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kastamonu Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu iftar programına katıldı.

  • 640
Vali Karadeniz &quotKastamonu ile Samsun, kültür bakımından birbirine yakın il"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bir düğün salonunda iftar programı düzenlendi.

Samsun Karadeniz’in tam ortasında güzel bir limanın kenarında bulunan ve belki de ülkemizin Kastamonu gibi çok güzel illerinden birisi olduğunu söyleyen Vali Yaşar Karadeniz; “Samsun bu özelliği ile bölgesinde hem çevresinden hem Doğu Karadeniz’den ciddi ölçüde göç alan bir şehir. Samsun’u diğer illerden ayıran bir özelliği var. Samsun aynı zamanda dışarıya oldukça fazla göç veren illerden birisi. Bir çok il gibi göç veren göç alan bir il değil hem göç alıyor hem göç veriyor. Benimde Hakkari’den Çanakkale’ye kadar Türkiye’nin bir çok yerinde görev yapma imkanım oldu. Her yerde de Samsunlu hemşehrilerimi oralarda gördüm ekmek kavgası peşinde. Şunu da belirtmek istiyorum ki nereye gitmişlerse, nerede çalışıyorlarsa orada insanların güvenini kazanmışlar, bütün güven kapılarını sonuna kadar açmışlardır. Bu yönüyle de ben her zaman çalıştığım yerlerde de mülki idare amiri olarak hemşehrilerimle gurur duymuşumdur. Kastamonu ile Samsun kültür bakımından birbirine yakın iki il. İnsan yapısı aynı, eksimiz aynı, tiridimiz ortak, hatta kenevir deyince akla iki tane il geliyor, biri Samsun, diğeri Kastamonu. Bu iftarı düzenlediği için Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hepinize ramazan boyunca sağlıklı, mutlu bir ramazan geçirmenizi temenni ediyorum” dedi.

Tüm ramazan aleminin ramazanını kutlayan Kastamonu Samsunlular Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Çelik, katılımlarından dolayı başta Vali Yaşar Karadeniz olmak üzere tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Düzenlenen iftar programına, Vali Yaşar Karadeniz, Milletvekili Hakkı Köylü, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, İdare Mahkemesi Başkanı Berkan Ayturan, İl Müftüsü Ahmet Süzen, Kastamonu Samsunlular Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Çelik, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.