Vali Karadeniz, şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu

Şehit aileleri, gaziler ve kaymakamlar için iftar programı tertip edildi.

  • 625
Vali Karadeniz, şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Valiliği tarafından organize edilen, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün düzenlediği Şehit Aileleri, Gaziler ve Kaymakamlar İftar Programı Vali Yaşar Karadeniz ve eşi Zehra Karadeniz'in katılımları ile yapıldı.

İftar Programına; Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik, Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Metin Özbek, 5'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanı J. Alb. Orhan Sırma, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Savaş, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu, Kıbrıs Gazileri, Kore Gazileri, Güneydoğu Gazileri, Şehit aileleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve kurum amirleri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden iftar programında konuşan Vali Yaşar Karadeniz; ''Yine şükür bir ramazanda bir iftarda bir aradayız. İnşallah nice iftarlara birlik ve bütünlük içinde ülke olarak ulaşacağız. Tabi az önce Sayın Milletvekilimizin de söylediği gibi biz bulunduğumuz konumdan ve stratejik konumdan dolayı düşmanı çok olan bir ülkeyiz ve tarihimiz hep mücadelelerle ve savaşlarla geçmiş ve her dönemde de şehitlik mertebesine ulaşmış kardeşlerimiz olmuş, gazilerimiz olmuş o şekilde bu günlere gelmişiz. Bizlere de bugün düşen görev sizlere, onların yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak onlarla bir arada olmak ve bu bizim boynumuzun borcu. Onun içinde hem devletimizin bize yüklemiş olduğu görev anlamında hem de bir vatandaş olarak bir Türk olarak, bizim yapmamız gereken bir görev olarak. Her iki açıdan biz bu işi üstlenmek durumundayız çünkü bugüne kadar ülkemizin yaşamış olduğu bu mücadeleleri emin olun ki bundan sonra da yaşamaya devam edeceğiz. Onun için de birlik beraberliğimizi sürdürmeye ihtiyacımız olacak ve sizlerin maneviyatı bizim birlik beraberliğimize katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Şunu da unutmayalım tabi ki onlar vatan için, millet için, bayrak için şehit oldular ama onların bize yüklediği başka görevlerde var. Onlardan bir tanesi bu ülkede bu bayrağı dalgalandırırken Türkiye Cumhuriyeti'ni de medeniyetin baş tacı ülkeler arasına götürmek, yükseltmek olmalıdır diye düşünüyorum. Onun için daha önce de söylemişimdir ama yine tekrar edeceğim. her kim hangi pozisyonda, hangi görevde olursa olsun herkes çok ama çok çalışmak zorunda. Çok üretmek, çok gayret etmek ve ülkenin menfaatini, milletin menfaatini, memleketin menfaatini, ne gerekiyorsa bunları yapmak zorunda ve bir şey daha belki onların bize yüklediği görevdir ki onu da burada söylemek zorundayım; biz bunları yapabilmemiz için öncelikle kendi içimizde huzur içinde yaşamamız lazım. Dolayısıyla herkesin huzur bozucu davranışlardan da kaçınması gerekiyor. Bu huzuru, birlikteliği, bütünlüğü burada sağladığımızda ve çok çalıştığımızda inanın başka bir Kastamonu olacak ve bütün iller yan yana geldiğinde başka bir Türkiye olacak. Ben bu duygularla hepinizin Ramazan-ı Şeriflerinizi tebrik ediyorum. Allah oruçlarınızı kabul etsin. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum sağ olun var olun'' ifadelerini kullandı.

Vali Karadeniz ayrıca, şehit aileleri ve gazilere; Sorunları ve istekleri olduğunda kapılarının daima açık olduğunu, Devletimizin vermiş olduğu imkanlar doğrultusunda her türlü desteğin sağlanacağını belirtti.