Vatandaşlardan emniyete 'denetim' çağrısı

Saraçlar Mahallesi'nden Budamış Mahallesi'ne uzanan yolda vatandaşlar emniyete 'denetim' çağrısı yaptı.

  • 1157
Vatandaşlardan emniyete 'denetim' çağrısı

Saraçlar Mahallesi'nden Budamış Mahallesi'ne uzanan, Ankara yolu olarak tabir edilen güzergah üzerinde yaşayan vatandaşlar rahatsız ve tedirgin. Vatandaşlar, söz konusu alanda denetimlerinin ve devriye atan polis ekiplerinin olmadığını söyleyerek emniyete 'denetim' çağrısı yaptı.

ARAÇLAR YARIŞIYOR

Saraçlar Mahallesi ile Budamış Mahallesi'ni birleştiren cadde üzerinde, gece araçların yarış yaptığını belirten mahalle sakinleri, özellikle de modifiyeli ve abartı egzozlu araçlar ile motosikletlerin egzoz sesinden rahatsız olduklarını belirttiler. Mahalle sakinleri gece saatlerinde araçların birbirleriyle yarıştığını vurgulayarak, söz konusu durumun kazalara sebebiyet verebileceğini belirtti.

EHLİYETSİZ, YAŞI KÜÇÜK SÜRÜCÜ İDDİASI!

Caddeye bağlı ara yollarda bulunan özellikle de Saraçlar Mahallesi'nde bulunan Pervaneoğlu Ali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul önünde de ehliyeti olmayan, yaşı küçük çocukların araçlarla gezdiği ifade ediliyor.

Mahalle sakinleri; "Yaşı tutmayan çocuklar arabalarla okul önlerine gelerek yüksek sesle müzik dinliyorlar. Bu araçlar modifiyeli araçlar. Araçların birçoğunda abartı egzoz bulunuyor. Emniyete ihbar etmemize rağmen okul giriş çıkışlarında devriye atılmıyor. Bu durum Kastamonu Emniyet Müdürlüğü’nün zafiyetidir." dediler.

EKİP Mİ YOK, NİYE YOK, NEDEN MÜDAHALE ETMİYORLAR

Hem okul önündeki mevcut durumun hem de cadde üzerindeki durumun rahatsızlık yarattığını söyleyen mahalleliler; "En azından cadde üzerinde polis devriyemiz yok mu? Yoksa niye yok varsa neden müdahale edilmeyip göz yumuluyor?" ifadeleriyle tepkilerini dile getirdiler.

Yılmaz Acar Davut