Yağmur Altında 'Fetih' Coşkusu

Kastamonu'da Fetih Şöleni, yağmura rağmen büyük coşkuyla kutlandı.

  • 558
Yağmur Altında 'Fetih' Coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Dünyanın incisi İstanbul’un fethinin 562. yıl dönümü, Kastamonu’da düzenlenen Ayna konseriyle kutlandı. Kastamonu Belediyesi’nin destekleriyle İlim Yayma Cemiye tarafından Gazi Stadyumu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, ilk olarak Kur’an-ı Kerim okundu. Ardından Kastamonu Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde İstanbul’un Osmanlı Devleti tarafından fethedilmesi canlandırıldı. Ünlü tiyatrocu ve sunucu Ahmet Yenilmez’in yaptığı fetih canlandırmasında, İstanbul’un fethedilmesi için yapılan hazırlıklar anlatıldı. Temsili Fatih Sultan Mehmet Han’ın at üzerinde seyirciyi selamlaması izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Fethin canlandırılmasının ardından ünlü Ayna grubu sahne aldı. Yağmur altında kutlanan Fetih Şöleni’nde soğuk havaya ve yağmura aldırış etmeyen çok sayıda davetli Ayna’nın şarkıları ile eğlendi. Eski eserlerinin yanı sıra yeni albümünden de şarkılar seslendiren Ayna grubu, kendisini dinlemeye gelen davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserin sonunda İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanı Fatih Köse, kutlama programının hazırlanmasına destek sağlayan Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve geceye renk katan Ayna grubuna plaket ve çiçek takdim etti.

“AŞAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ENGEL YOK”

İstanbul’un fethinin sadece Türkiye için değil dünya tarihi açısından da son derece önemli bir olay olduğunu belirten Vali Şehmus Günaydın, bu fetih ile bir çağ kapanıp, yeni bir çağın başladığını söyledi. Günaydın, “Bu tarihi olaya vesile olan kainatın efendisi Peygamber Efendimizin hadisine mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han ve onun şanlı ordusudur. Bu gurur hepimizin, bu ülke için daha fazla şeyler yapmak için bize çok önemli yol göstericidir” dedi.

İstanbul’un fethinin Türk milletine ruh, güç ve kuvvet verdiğini söyleyen Vali Günaydın, “Gençlerimiz bu ruh doğrultusunda, İstanbul’un fethi doğrultusunda, Çanakkale’nin ruhu doğrultusunda, Kurtuluş Savaşımızın ruhu doğrultusunda gelecek için, ülkemiz için birçok şey yapmaları gerekiyor. Bunun ne anlama geldiğini çok iyi kavramalı ve çok iyi anlamalı, ona göre geleceklerine yeniden yön vermelidir. Fatih Sultan Mehmet’in daha 12 yaşındayken İstanbul’un fethini kafasına koymuş ve bu doğrultuda da çalışmalarını adım adım gerçekleştirmiştir. İstanbul’un fethinde akıl ve teknoloji en üst seviyede kullanma vardı ama hepsinden önemlisi de Peygamber Efendimizin hadisi ile mazhar olunmuş komutan ve ordusunun inancı vardı, iman vardı. Bu inançla ve bu imanla millet olarak başaramayacağımız hiçbir engel yoktur, yeter ki bu ruhu kavrayalım ve iyi anlayalım” diye konuştu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)