'Yalanla iftira ile örtemezsiniz'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, Kuzeykent Mahallesi'nde düzenlediği mitingde konuştu. Babaş, 'Yalanla iftira ile örtemezsiniz.' dedi.

  • 2205
'Yalanla iftira ile örtemezsiniz'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, Kuzeykent’te düzenlenen mitingde yağmura ve soğuğa rağmen toplanan coşkulu bir kalabalığa hitap etti.

Konuşmasına daha önce kendilerinin yaptığı hizmetleri eleştiren muhalefete yüklendi.

Babaş, "Eleştirdiğin yerlerin içinden çıkmıyorsunuz, bizim hizmetlerimizi mesken tuttunuz." dedi.

Babaş, "Her fırsatta bizi ve hizmetlerimizi eleştiriyorlar, eğer biz Kastamonu’ya hizmet etmeseydik bunlar nerede seçim çalışması yürüteceklerdi? Şimdi sizlerin huzurunda tutarsızlığı siyaset zannedenlere sesleniyorum; Kliplerinizi bizim yaptığımız yerlerde çekiyorsunuz. Çok eleştirdiğiniz Kastamall’dan çıkmıyorsunuz. Harikalar Diyarında miting yapıyorsunuz. Bizim yaptığımız kentsel dönüşüm binasında oturuyorsunuz. Bize dair eleştirdiğin yerleri mesken edindin içinden çıkmıyorsun. Gerçi sizler 'Benim meskenim dağlardır.' demeyi daha çok seversiniz." diye konuştu.

Peki, kendileri bugüne kadar ne yapmış!

Babaş, "Bizim projelerimiz ve yaptıklarımız olmasaydı neyi anlatacak neyi konuşacaktın? Bizim yaptıklarımızın içine fitne, fesat sokmaktan başka ne yapıyorsunuz? Bir kere de 'Bizim adayımız Baltacı şunu yaptı' diyebilir misiniz? Şehrimize şöyle bir hizmeti geçti, onun sayesinde şurada iki taş üst üste gelip hizmete dönüştü diyebilir misiniz? Yalandan yanlıştan başka diyecek hiçbir şeyiniz yok. Ne diyeceksin? Afyon'da bize kendi arkadaşlarımız 'hırsızlar dışarı' diye bağırdı diyeceksin, ne diyeceksin? Sel felaketinden nasıl nemalandık mı diyeceksin? Bunları diyemeyeceğiniz için iftira atıyorsunuz, yalan söylüyorsunuz ve buna da siyaset yapıyoruz diyorsunuz!" diye konuştu.

'Yalanla iftira ile örtemezsiniz'

"Kendi pisliklerinin üzerini iftiralarla, yalanlarla örtmeye çalışıyorlar!"

Babaş, "Bırak şu Metehan Babaş’ı da o kadar insan dururken kimi milletvekili danışmanı yaptığını anlat. Bırak benim kampanyamla ilgili yalan yanlış bilgileri de kimlere ne vaat edip kendi kampanyanı sürdürdüğünü anlat. Yaptığımız eserlerin altında fitne fesat arama, siz de hizmet yapın konuşacak eseriniz olsun. Huzurkent’te kentsel dönüşüm verilmeyecek diye bir iftira daha çıkarmış. Gittiği her yerde iftiralar atıyor. Kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunun ve Huzurkent’in de kentsel dönüşüme ne kadar ihtiyacı olduğunun farkındayız.

Nasrullah’ta iş yerlerini yıkacak diye bir dedikodu daha çıkarmış. Buna çocuklar bile inanmaz. Restorasyonunu bizzat kendi dönemimizde gerçekleştirdiğimiz meydanımızın tarihi dokusuna asla müdahalede bulunmayız. Restore ettiğimiz yerler, konaklar bunun en güzel örneğidir. Fakat görüyorsunuz iftira siyasetine devam ediyorlar.

Sanmasınlar fitneliklerine susacağız, kimseyi yalan ve iftiralarla kandırmalarına müsaade etmeyeceğiz. Biz buradayız, siz buradasınız, biz kocaman bir aileyiz.

Şair Mehmet Akif’in de dediği gibi:

'Yumuşak başlı isem, kim demiş uysal koyunum?
Kesilir, belki, fakat çekmeye gelmez boynum...'

Bizler dik başlı değil başı dik Anadolu çocuklarıyız. Kastamonu için geliyor, Kastamonu için çalışıyoruz. İkna edilmişlerle değil inanmışlarla yola çıkmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Şu anda Kuzeykent Harikalar Diyarındayız, burayı yapmak çok şükür bizlere nasip oldu. Fakat Kuzeykent’e yapacaklarımız sonrasında bambaşka ve vizyoner bir Kuzeykent ile sizleri buluşturacağız.

Hem bizlere önce vatanın sonra ailelerinin emaneti olan gençlerimiz hem de bütün hemşehrilerimiz Kuzeykent’e hayran olacak.

•    Kuzeykent'e bir raylı sistem yapacağız.

•    Kuzeykent'e 3000 araçlık bir otopark yapacağız.

•    Kuzeykent'te bütün öğrencilerimiz ve hemşehrilerimiz rahatça yürüyebilsin, gezebilsin diye şehir aydınlatmalarını tamamlayacağız.

•    Kuzeykent'e bir kreş yapacağız.

•    24 saat açık kütüphane ve ders çalışma merkezi yapacağız.

•    Gençlerimiz için e-spor merkezi yapacağız.

•    Aracın benden yakıtın senden diyerek Türkiye'de bir ilki gerçekleştireğiz. Öğrencilerimize ücretsiz araç temin edeceğiz.

•    Öğrencilerimiz için ring servislerini yeniden başlatacağız.

•    Kastamonu Belediyesi Öğrenci Birimini Kuzeykent’te kuracağız. Şehrimizi gençlerimizle birlikte yöneteceğiz.

Bu kadar yeter mi? Elbette yetmez. Bizim yaptıklarımızı zaten düşünemezlerdi ama yapacaklarımızı da hayal edemeyeceklerinden eminiz.

Daha güzel bir Kuzeykent için hazır mıyız? Daha güvenli sokaklar için hazır mıyız? Kültür ve sanatın merkezi olacak bir Kuzeykent için hazır mıyız? Bizler de yönetmeye hazırız. Bizim evvelimiz de ahirimiz de belediyeciliktir. Bizim hevesimiz de arzumuz da Kastamonu'ya hizmet etmektir.

Her birinize bu soğukta ve bu saatte beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim. Şehrimizin manevi mihmandarıyla sözlerimi tamamlıyorum; 'Gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle, her işiniz güle güle olsun.'"