Belediye ve Emniyet'ten Tanıtım Standı

Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kastamonu Üniversitesi önünde tanıtım standı açtı.

  • 818
Belediye ve Emniyet'ten Tanıtım Standı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BELEDİYE VE EMNİYET’TEN TANITIM STANDI

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kastamonu Üniversitesi önünde tanıtım standı açtı. 

Kastamonu Üniversitesine girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt heyecanı başladı. Kastamonu Üniversitesinde kayıt döneminin başlamasıyla birlikte, üniversite önünde stant açan Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehrin tanıtımını içeren broşür ve kataloglar dağıtırken, özel yurtlar ise öğrenci kapma yarışına girdi.

Evraklarını tamamlayıp kazandıkları üniversitenin yolunu tutan öğrencileri üniversite girişinde yoğun bir broşür bombardımanı bekliyor. Barınma ihtiyacını özel yurtlarda karşılamayı düşünen üniversiteliler için farklı alternatifler sunuluyor. Sırayla dizilmiş stantlarda, afişlerle yurtların özellikleri anlatılıyor. Stant başlarında yurtlarının tanıtımını yapan öğrenciler broşürler dağıtıyor ve araçlarla yurtları gezmeye götürebileceklerini anlatıyorlar.
Bunların dışında Kastamonu Belediyesi, kayıtların yapıldığı iki ayrı noktada şehrin tanıtımını içeren el broşürü ile Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın resminin bulunduğu kalemlikleri öğrencilere dağıttı. Bunun yanı sıra, çocuklarıyla kayıt yaptırmaya gelen ailelere de Kastamonu’nun meşhur çekme helvasından ikram ediyor. Ayrıca öğrencilerle aileleri, belediye standında bulunan görevlilerden konaklama veya diğer ihtiyaçlarına yönelik bilgiler edinebiliyor.

Bunun dışında, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan “İlk Adımda Dost Eli” isimli proje kapsamında, 2014-2014 eğitim ve öğretim döneminde Kastamonu Üniversitesi’ni kazanarak kayıt yaptırmak amacıyla Kastamonu’ya gelen öğrenciler için stant açıldı.

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Üniversiteye kayıt için ilimize gelecek olan öğrenci ve velilerine yönelik, kayıt işlemleri hakkında bilgilendirme ve terör örgütlerinin muhtemel eleman kazanma çalışmalarını etkisiz kılmak amacıyla, Kastamonu Üniversitesi’nde kayıt yapılan binaların önünde bilgilendirme standı kurulmuştur. Öğrencilere ikramların da bulunulduğu standa terör örgütlerinin muhtemel elaman kazanma çalışmalarının engellenmesinin yanında öğrenciler şehirle ilgili de bilgilendiriliyor”