Hüsnü Açıksöz'ün Adı Ölümsüzleştirildi

Kastamonu Belediye Meclisi, Kastamonu basınının en büyük ismi olan Hüsnü Açıksöz'ün adını Kuyudibi Caddesi girişindeki alana verdi.

  • 1030
Hüsnü Açıksöz'ün Adı Ölümsüzleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’nin verdiği dilekçeyi Eylül ayı Meclis toplantısı gündemine alan Kastamonu Belediye Meclisi, Kastamonu basınının en abide temsilcilerinden birisi olan, vatana ve millete büyük hizmetleri bulunan Hüsnü Açıksöz’ün adını Kuyudibi Caddesi girişindeki alana verdi.

Bundan böyle ‘Hüsnü Açıksöz Meydanı’ olarak anılacak bu alana, ilerleyen günlerde Açıksöz’ün özgeçmişinin de yazılı olduğu bir büst yerleştirilecek ve çevre düzenlemesi yapılacak.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Bu konuda uzun bir süredir Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun ısrarlı talebi vardı. Konuyu Eylül ayı meclis toplantısı gündemine aldık ve Kuyudibi girişindeki bu alanı Hüsnü Açıksöz Meydanı ilan ettik. Milli mücadeleye ve Cumhuriyete harç koyan büyük bir insan olan Hüsnü Açıksöz'ün adı bundan böyle burada yaşayacaktır. İlerleyen günlerde burada bir düzenleme yapacağız ve inşallah Hüsnü Açıksöz’ün bir de büstünü yerleştireceğiz” dedi.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz’da, karar nedeniyle başta Belediye Başkanı Tahsin Babaş olmak üzere Belediye Meclisi üyelerine Kastamonu basını adına teşekkür etti.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)