Yeni Vekil Demir, Hizmet İçin Start Verdi

1 Kasım Erken Seçimleri sonucunda Kastamonu Milletvekili seçilen Murat Demir, seçim bölgesinde vaat ettiği sözleri yerine getirmek için harekete geçti.

  • 526
Yeni Vekil Demir, Hizmet İçin Start Verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK PARTİ KASTAMONU MİLLETVEKİLİ MURAT DEMİR:"YERLİ OTOMOBİL FABRİKASI KASTAMONU'YA YAKIŞIR"

AK Parti'den Kastamonu Milletvekili seçilen Murat Demir, seçim öncesi seçmenlerine verdiği sözleri yerine getirmek için ilk girişimlerde bulunan vekiller arasında yer aldı. Hizmet için halkın vekili olduğunu söyleyen Demir, Kastamonu'nun bilinmeyen ve unutulan bir çok sorunu olduğunu belirtti. Kastamonu'nun dünden bugüne, şehitler diyarı olduğunu söyleyen Demir, unutulmuş şehrin AK Parti'ye inandığı için tam destek verdiğini vurguladı. Milletvekili Murat Demir, her koşulda milli iradenin yanında olan Kastamonu'nun ödüllendirilmesi için, iş istihdamının az olduğu şehre yerli otomobil fabrikasının kurulmasını talep ettiklerini belirtti.


“YERLİ OTOMOBİL FABRİKASI KASTAMONU'YA KURULSUN"
İlk olarak yerli otomobil fabrikasının Kastamonu’ya kurulması için şimdiki Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'la görüşen Murat Demir, Bakan Fikri Işık’la görüşmesindeki şu diyaloğu aktardı:

"İnebolu Limanı ihracata açıldığında Kastamonu bölgenin yıldızı olmaya adaydır. Yerli otomobil fabrikasının kurulmasına Kastamonu olarak talibiz. Kastamonu'nun bu potansiyeli var ve bu şehir bunu hak ediyor." Bunun üzerine Bakan Fikri Işık ise "3 bin dönüm araziye ihtiyaç var. Bunu sağlayacak bir babayiğit çıkar ise neden olmasın” cevabını vererek ilk yerli otomobil fabrikasının Kastamonu'ya kurulması için yeşil ışık yaktı."


"KASTAMONU'NUN SAĞLIK VE ULAŞIMDA SORUNLARI VAR"
Öte yandan Kastamonu'nun diğer sorunlarına da değinen yeni vekil Murat Demir, sağlık ve ulaşım konusunda kentin büyük sorunlarının olduğunu belirtti. "Kastamonu'nun çoğu ilçesinde sağlıkta eksikler var. Bir çok ilçemizdeki Devlet Hastanelerinde, özellikle kadın doğum ve çocuk doktoru bulunmuyor. Bu eksiklikleri bir önce gidermek için çalışmalara başlamak bizim öncelikli görevimizdir. Bu konuda şimdiden Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Özdemir'le görüşmelerimiz oldu. Kastamonu ve ilçelerinin sağlık sorunları inşallah sonra erecektir" dedi.
Açıklamalarına devam eden Murat Demir, Karadeniz sahil yolunun tamamlanmasını istedi. Demir, "Karadeniz Sahil Yolunda tamamlanamayan tek il Kastamonu il sınırıdır. İnşallah bu sorunu'da çözeceğiz, Kastamonu sahil kısımlarındaki ilçelerimize yakında müjde vereceğiz inşallah. Seçim öncesi verdiğimiz vaatlerin takipçisi olacağız. Kastamonu’muzun gelişmesi ve sorunlarımızın çözümü için hep birlikte elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

MEHMET SALMAN (İHA)