Yenidünya, Cide İlçesini Ziyaret Etti

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, yaşanacak bir Kastamonu'yu hep beraber kuracaklarını söyledi.

  • 446
Yenidünya, Cide İlçesini Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP KASTAMONU MİLLETVEKİLİ ADAYI PROF. DR. AHMET CANER YENİDÜNYA; “YAŞANACAK BİR KASTAMONU’YU HEP BERABER KURACAĞIZ”

Yenidünya, Cide’de partisinin seçim bürosunun açılışına katıldı. Açılışın ardından esnaf ve vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Prof. Dr. Caner Yenidünya, Kastamonu’da bir değişimin başlatılması gerektiğini ifade ederek, yaşanacak Kastamonu’yu kurmak için birlik ve beraberlik içerisinde güç birliği yapacaklarını kaydetti.

7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde vatandaşlardan destek isteyen CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Kastamonu halkının beklentilerini yerine getirmek için çok çalışacaklarını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sahili en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtti.

“SİZ VARSINIZ VE YOK SAYILMAKTAN ARTIK VAZGEÇİN”

2011-2015 yılları arasında geçen 4 yıllık sürecin çok iyi müzakere edilmesini isteyen Yenidünya, 2011-2015 yıllarının değerlendirilmesi durumunda sahil ilçelerinin durumunun çok iyi olmadığının görülebileceğini ifade ederek, “Bize sağlık hizmetlerin yönünden, bayındırlık hizmetleri yönünden ne verilmiş? Neleri alabilmişiz? Atalarını, dedelerini cephelerde şehit vermiş olan fedakâr sahil ilçelerimizin vatandaşları maalesef yoksulluk içerisinde bırakılmış. Yollarımız yok. Ulaşım konusunda büyük sıkıntı yaşanıyor. Hastanelerimiz yetersiz. Sağlık hizmetini yeteri kadar alamadığımız için başka illere sağlık hizmeti almaya zorlanıyoruz. Hastanelerimize doktor gönderilmiyor. O zaman bizim bir değişimi başlatmamız gerekiyor. Yaşanacak bir Türkiye’yi nasıl kuracaksak burada da yaşanacak bir Kastamonu’yu kurmamız gerekiyor. Bunun için elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerekiyor. Öncelikle bizim sahilin gücünü sandığa yansıtmamız gerekiyor. Sahil insanı her seçim döneminde aday adayı gösterilerek deyim yerindeyse ağzına bir emzik verilerek oyalanacak bir bölge değildir. Sahil bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımız 7 Haziran’da sandığa gücünü yansıtsın, ‘Ben buradayım ve bölgeme hizmet istiyorum’ desin. Siz varsınız ve yok sayılmaktan artık vazgeçin. Siz kendinizi temsil edecek, sizi savunacak, sizin derdiniz ile dertlenecek insanı meclise gönderin. Temsil kabiliyeti olan bir kişiyi meclise gönderin” dedi.

“BU HAKSIZLIĞA ARTIK SON VERİN”

Kastamonu’nun pek çok konuda Türkiye’nin diğer illerine oranla birinci sırada yer aldığına işaret eden Prof. Dr. Yenidünya, “Şehit vermede bölge olarak birinciyiz. Fedakârlık göstermede bölge olarak birinciyiz. Maalesef ekonomik sebeplere bağlı olarak göç verme konusunda da birinciyiz. Bu haksızlığa artık son verin. Emekli ağabeylerimiz, ablalarımız, amcalarımız, teyzelerimiz var. Emeklilerimiz çaresiz ve sahipsiz değillerdir. Seçimden sonra boynumuzun borcudur. Ramazanda, kurbanda iki maaş ikramiye boynumuzun borcudur. Çılgın projelere gelince kaynak bulanlar emeklilerimize gelince kaynak yok diyemezler. Biz emeklimizi, halkımızı düşünüyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Halkın partisiyiz. Kimse endişe etmesin. Sosyal yardımlarda bugün verilenlerden çok daha fazlasını vaat ediyoruz. Biz bu yardımları verirken şova dönüştürmeyeceğiz. Bize oy veren bize oy vermeyen diye ayrım yaparak dağıtmayacağız. Her ailenin evine bu yardımlar girecek. Biz bunların takipçisi olacağız. Eğer Ankara’da kimse bunun takipçisi olmazsa ben takipçisi olacağım” diye konuştu.

“AMACIMIZ KASTAMONU’YU EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK”

Türkiye’nin son yıllarda nasıl yönetildiğinin tekrar tekrar anlatılmasına gerek olmadığını söyleyen CHP Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı ise, “Çünkü Cideliler hem Türkiye gündemini hem de Kastamonu gündemini yakından takip ediyorlar. Cide’ye nelerin yapıldığını, nelerin yapılmadığını çok iyi biliyorlar. Seçime bir buçuk ay kaldı. 7 Haziran seçimleri sadece oy kullanmanın ötesinde belki de önümüzdeki 50 yılın gidişatına etki edecek. Bu seçimlerde iddialıyız. Birbirinden değerli, bilgili ve kültürlü 3 adayımız var. Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya sahil bölgesinin evladıdır. Son 20 yıldan beri sahil ilçelerimiz özellikle temsil konusunda geri planda bırakılmıştır. Cideliler bölgenin evladına sahip çıkacaktır ve Kastamonu’dan en az bir milletvekilini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne göndereceğiz. Amacımız meclise en az bir milletvekili göndererek Kastamonu’yu layık olduğu şekilde temsil ettirmektir” şeklinde konuştu.

“SAHİL TEMSİL EDİLME ZAMANI GELDİ”

CHP Cide İlçe Başkanı Zeki Emül de, şöyle konuştu: “Bir arkadaşımız yanına bir arkadaşını daha mutlaka almalı. Bu seçimi kazanamazsak bu ülkede bir daha seçim olacağını zannetmiyorum. 7 Haziran seçimleri bir nevi Kurtuluş Savaşı gibidir ve bu Kurtuluş Savaşı’nda hep beraber mücadele edeceğiz. Şimdiye kadar Kastamonu’da merkezden ve belirli ilçelerden milletvekilleri çıktı. Artık sahil ilçelerimizi temsil eden bir milletvekilini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne göndermenin zamanı gelmiştir.”
Öte yandan Prof. Dr. Yenidünya’nın konuşması, sık sık ‘sahil ilçeleri sahipsiz değildir’, ‘sahilin evladı, sahilin gerçek temsilcisi’ sloganları atılarak kesildi. Yenidünya, atılan bu sloganlar karşısında vatandaşların teveccühüne layık olacağının sözünü verdi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)