Yenidünya'dan Regaip Kandili ve 23 Nisan Mesajı

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Regaip Kandili ve 23 Nisan sebebiyle mesaj yayınladı.

  • 591
Yenidünya'dan Regaip Kandili ve 23 Nisan Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


‘Regaib’ kelimesinin bolluk ve bereket anlamına geldiğini ifade eden CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, üç ayların ve Regaip Kandili’nin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti.

Üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayan Prof. Dr. Yenidünya, “Üç Aylar, bereketi, rahmeti bol olan Rabbimizin biz Müslümanlara sunduğu en kutsal zamanlardandır. ‘Kadir Gecesi’ni de içerisinde barındıran bu aylarda; rahmet kapıları sonuna kadar açılır. Bu nedenle en iyi şekilde değerlendirebilmeye çalışmalıyız. Hayatın koşuşturmaları ve sıkıntıları içerisinde yorgun düşen ruhumuzu Rabbimizin kulluk kapısına tekrardan yaklaştırmalıyız. Tövbelerle ruhumuzu, bedenimizi yeniden tazelendirmeliyiz. Yüce Rabbimiz, bu aylarda elde edilen güzel hasletleri, kazanımları diğer aylar ve günlerde de devam ettirmeyi nasip etsin. Kardeşliğin daim olduğu, sevgilerin birleştiği dostlukların ise hiç bitmemesini niyaz ettiğimiz bu gece vesilesi ile tüm hemşerilerimin üç aylarını, Regaip Kandilini tebrik ediyor; bu güzel günlerin ülkemize ve memleketimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’dan niyaz ediyorum” dedi.


YENİDÜNYA'DAN 23 NİSAN MESAJI
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile Millet Egemenliği’nin resmen hayata geçirildiğini ifade eden CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, bu önemli günün Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan ettiğini kaydetti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihinin, Türk Milleti’nin babadan oğula geçen saltanat yönetimini terk ederek halkın kendisini, seçtiği temsilcileri aracılığı ile yönetmeye başladığı günün adı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yenidünya, şunları kaydetti: “Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, Türk Ulusu’nun binlerce yıllık tarihindeki en büyük devrimi simgeleyen 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanmıştır. Doksan beş yıl önce kurulan genç Cumhuriyetimiz, bu geçen süre içerisinde pek çok güçlüklere rağmen tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmiş ve Türk Ulusu Atatürk İlke ve Devrimlerini, Cumhuriyetin temel niteliklerini özümsemiştir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve Anayasamızın değiştirilemez ilkeleri çerçevesinde bağımsız bir ülke olarak tek amacımız akıl ve bilimin önderliğinde çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onu da aşmaktır. Binlerce yıllık ortak bir tarih ve kültürel birikimin yarattığı Türk Ulusu, bütün sorunlarına çözüm bulacak ve uygulayacak güç ve yetenektedir. Her kuşak kendisinden sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu, ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir. Bugünde bizlere düşen görev; hem atamızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek, hem de atamızın aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçimde yad etmek olmalıdır. Özellikle ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında, her zamankinden daha fazla cumhuriyetimizin ilkelerine sahip çıkma, birliğimize ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuz açıktır. Gelecek nesillerin uyanık ve bu gibi düşmanca saldırılara karşı hazırlıklı olması için onlara gerçekleri anlatmalı, yüklendikleri emanetin büyüklüğünü bugünden öğretmeliyiz. 23 Nisan'da hepimizin öncelikli görevi bu olmalıdır. Atatürk'ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki, gelecek kuşaklar uyanık, kararlı ve bilinçli olabilsinler. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki ödevlerini yerine getirebilsinler. Bu duygularla, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Bayramını kutluyor, hepsine sevgilerimi sunuyorum”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)