'Yeşil Alan Miktarını Arttırmak İstiyoruz'

Kastamonu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen peyzaj çalışmaları Kastamonululara görsel bir şölen sunuyor.

  • 399
'Yeşil Alan Miktarını Arttırmak İstiyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, şehrin hemen hemen her noktasında yürütmüş olduğu peyzaj çalışmalarıyla hem şehrin görselliğine katkı yapıyor hem de şehrin doğal yapısını koruyarak yeşillendirme faaliyetlerini sürdürüyor.

Şehir merkezinde ana cadde üzerinde, kavşaklarda, köprülerde ve daha birçok noktada devam eden peyzaj çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Tahsin Babaş; “Kastamonu doğal yapısı itibarı ile insanların ilgisini çeken, görsel seyir zevki üst düzey bir şehir olarak herkesin beğenisini kazanıyor. Her köşesinde tarihin yansımalarına şahitlik edilebileceğiniz bir şehir olan Kastamonu, sahip olduğu yeşil alanları ile de ziyaretçilerinin dikkatini çekiyor. Biz şehirde yürüttüğümüz tüm imar çalışmalarında bu noktalara çok önem veriyoruz. Peyzaj çalışmalarını projelendirirken de dikkat ettiğimiz en önemli noktalardan birisi olan doğal yapının korunması hususu ve yeşil alanların arttırılması hem şehrin kimliğini daha fazla ön plana çıkaracak hem de vatandaşlarımızın vakit geçirebileceği yeşil alan sağlayacak. Kastamonu Belediyesi olarak biz, bu bağlamda yürüttüğümüz ve bundan sonra da gerçekleştirmeyi planladığımız çalışmalarla şehirde kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak istiyoruz” diye konuştu.

TAŞKÖPRÜ KAVŞAĞI DOLAMİT TAŞLARLA FARKLI BİR GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR

Kastamonu Belediyesi kavşaklarda da peyzaj çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Taşköprü Kavşağı’nda düzenleme faaliyetlerine devam eden ekipler, bu işlemleri gerçekleştirirken sürücülerin ve yayaların görüş mesafelerinin daralmaması için de ayrı bir özen gösteriyor. Konuyla ilgili olarak Babaş; “Taşköprü Kavşağı’nda dolamit taşlar ve mevsimlik çiçeklerle yenileme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm kavşaklarda gerçekleştirdiğimiz peyzaj çalışmalarında olduğu gibi burada da trafiği riske atmayacak şekilde düzenlemelerimizi yapıyoruz” diye konuştu. 

‘BİSİKLET YOLUNDA DOĞAL BİTKİ ÖRTÜSÜNE UYGUN PEYZAJ ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ’

Geçtiğimiz günlerde Kastamonu Belediyesi Çocuk Bakımevi’nin öğrencileri ile birlikte çiçek ve fidan dikimi gerçekleştirdiği bisiklet yolunda da peyzaj çalışmalarının devam ettiğini sözlerinde belirten Babaş, buradaki düzenleme işlemlerinin doğal yapıya uygun olarak sürdürüldüğünü anlattı. Babaş; “Bisiklet yolunda doğal peyzajı bozmayacak şekilde bitkilendirme çalışması yapıyoruz. Bu alanda çok fazla süsleme çalışması yapmıyoruz. Bisiklet yolunda doğal bitki örtüsüne uygun peyzaj çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

(KG)