Yıkılan köprü ve bozulan yolları Meclis'e taşıdı

CHP Milletvekili Hasan Baltacı, kar sularının köylerde yıktığı köprüleri ve heyelanlar nedeniyle bozulan yolları Meclis'e taşıdı.

  • 2384
Yıkılan köprü ve bozulan yolları Meclis'e taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Karadeniz Koordinatörü, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, kar sularının köylerde yıktığı köprüleri ve heyelanlar nedeniyle bozulan yolları Meclis’e taşıdı.

Çok sayıda köyde vatandaşların yaşadıkları mağduriyetin gün geçtikçe çileye dönüştüğünü belirten Milletvekili Hasan Baltacı, “Yıkılan ya da onarım bekleyen köprüler ve yollar belki araç geçiş garantisi verilen köprü ve otoyollardan değil ama o köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız için hayat garantisidir” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Hasan Baltacı, zarar gören köprü ve yolların yapımı için Kastamonu İl Özel İdaresi’ne ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’ne ek bütçe aktarılıp mağduriyetlerin bir an önce sonlandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Milletvekili Baltacı Meclis’te yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Kastamonu'muzun birçok köyünde, kar suları derelerin debisinin yükselmesine ve köprülerin yıkılmasına neden olmuştur. Meydana gelen heyelanlar, köy yollarını kullanılamaz hale getirmiştir. Azdavay’ın Maksut, Göktaş, Çamlıbük, Evlek, Maden ve Çömlektepe, Bozkurt’un Ortasökü, Dede, Kutluca ve Yemişen, Cide’nin Çamdibi ve Ovacık, Çatalzeytin’in Hacıreis, Sökü, Kızılcakaya, Kayadibi, Kuzsökü, Kuğu, Piri ve Yenibeyler, İnebolu’nun Çaydüzü, Küre’nin Topçu, Güllüce ve Kösreli, Pınarbaşı’nın ise Boğazkaya köylerinde vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyet artık çileye dönüşmüştür. Yıkılan ya da onarım bekleyen köprüler ve yollar, belki araç geçiş garantisi verilen köprü ve otoyollardan değildir ama o köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız için hayat garantisidir. Bu köprü ve yolların yapımı için İl Özel İdaresi ile DSİ’ye ek bütçe aktarılmalı mağduriyetler bir an evvel son bulmalıdır.”