Yılmaz ve Konakcı hakkında suç duyurusu!

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Kastamonu Şube Başkanı Bal, TBMM 20. dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz ve İmam Hatip Halil Konakcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

  • 1135
Yılmaz ve Konakcı hakkında suç duyurusu!

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal, 20. dönem Rize milletvekili Şevki Yılmaz hakkında "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından, Halil Konakcı hakkında "Görevi kötüye kullanmak" suçundan Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

"Atatürk'e hakaret etmiştir"

Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal, "17 Şubat 2024 tarihinde, Sultan II. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu olduğu iddia edilen kişilerin düğününde konuşma yapan ve güya 'dua eden' Şevki Yılmaz; dua etme kisvesi altında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ve ülkenin Kurtuluş Mücadelesini vermiş, Gazi Meclisimiz ve devrimin kadrolarına hakaret etmiş ve orada bulunanların da topluca amin diyerek bu hakaretlere iştirak ettiği görüntüler medyaya yansımış, netice olarak da toplumda infial yaratmıştır." dedi.

Bal, "Kamuoyuna yansıyan iki farklı açıdan çekilmiş videolarda Şevki Yılmaz, 'Osmanlı'yı süren soysuzları da lanetle anıyorum' ifadeleri ile 'Selanikten gelen dönmeleri, onlara destek verenleri kahr-u perişan eyle. Ümmeti Muhammedi başsız bırakanları kahr-u perişan eyle. Devrimlerle değerlerimizi devirenleri, harflerimizi devirenleri, cumamızı pazara çevirenleri, hayatımızı mahvedenleri kahr-u perişan eyle.' ifadelerini kullanma cüretini göstermiştir." diye konuştu.

"Amin diyerek sözü söyleyenden fazlasıyla benimsemiştir"

Bal, "Halil Konakcı isimli şahıs, güya dua ederek hakaretler yağdıran Şevki Yılmaz'ın bu ifadelerini, pervasızca gülümsemesi ve yüzünden akan mutluluğuyla 'amin' diyerek sözü söyleyenden fazlasıyla benimsediğini ortaya koymaktan çekinmemiştir. Bu şahıs, aynı zamanda kamu görevlisi olup Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak İmam Hatiplik görevini ifa etmektedir. Devlet memurları sadakat yükümlülükleri gereğince, görevlerini yerine getirirken Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk'e, devrimlerine, Cumhuriyetin temel değerlerine sadık kalmak zorundadır. Şahsın; Anayasaya kanunlara, cumhuriyetin temel ilkelerine, aykırı bu paylaşımları, ifa etmekte olduğu kamu görevinin gereklerine de açıkça aykırıdır." diye konuştu.