ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması kararına ve Fransa'ya tepki

Kastamonu'da sivil toplum kuruluşları, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını ve Fransa'da "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı iddiasıyla Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılması" yönündeki bildiriyi protesto etti.

  • 495
ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması kararına ve Fransa'ya tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da sivil toplum kuruluşları, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması kararına ve Fransa'daki, "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı iddiasıyla Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılması" yönündeki bildiriye tepki gösterdi.

Kastamonu İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu, Nasrullah Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, Filistinlilerin son bir aydır Büyük Dönüş Yürüyüşü gerçekleştirdiğini hatırlattı.

İşgalci İsrail'in ateş açıp masum insanları, çocukları ve yaşanan olayları dünyaya aktarmak isteyen basın mensuplarını şehit ettiğini belirten Dağdelenoğlu, şunları söyledi:

"Olayların başlangıcından bugüne kadar İsrail askerlerinin kurşunları ve müdahalesiyle 48 kişi şehit edildi, 8 binin üzerinde de yaralı var. İlk kıblemizin bulunduğu Kudüs ve Filistin, 1948 yılından beri hukuksuz olarak kurulan siyonist İsrail işgali altındadır. Siyonist İsrail devleti, Kudüs'ü hukuksuz şekilde başkent yapmak istemektedir. Kim hangi kararı alırsa alsın, Kudüs İslam'ındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs sahipsiz değildir." 

Konuşmanın ardından vatandaşlar tarafından İsrail, ABD ve Fransa aleyhine slogan attı.