ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına sert tepki!

Samsun, Sinop, Kastamonu, Tokat, Amasya, Çankırı ve Çorum'da ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterildi.

  • 832
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına sert tepki!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Memur-Sen'e bağlı sendikalar, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, AK Parti Gençlik Kolları ve diğer bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan grup, Nasrullah Meydanı'nda bir araya geldi.

Memur-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, grup adına yaptığı yaptığı basın açıklamasında, insanlık tarihinin en kanlı dönemlerinin yaşandığı bir zamanda olunduğunu söyledi.

Kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen zihniyetlerin, Kudüs üzerinde yeni bir hamleye hazırlandığını vurgulayan Öz, şunları kaydetti:

"Kudüs'ü işgal eden İsrail'e, İsrail'e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. ABD'nin bu hamlesi, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs'ü savaş bahanesine dönüştürmek amacı taşımaktadır. Diplomatik zeminde devam eden örtülü 3. dünya savaşının ateşli bölümü İslam coğrafyası üzerine taşınmak istenmektedir. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs'ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz."

Bu karara karşı hep birlikte mücadele edeceklerini vurgulayan Öz, "Kudüs'ün siyonizmin başkenti yapılmasını engellemek için harekete geçmek ve birlikte ses vermek için burada toplandık." ifadelerini kullandı. 

Dua okunmasının ardından grup dağıldı.