'Ahşap Fuarı amacına uygun gerçekleşti'

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 6. Kastamonu Ahşap Fuarının bu yıl amacına uygun bir şekilde gerçekleştiğini söyledi. 

  • 1410
'Ahşap Fuarı amacına uygun gerçekleşti'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Önümüzdeki dönemde Ahşap Fuarı’nın KATSO önderliğinde kurumların desteğiyle yapıldığı taktirde daha başarılı olacağına inandığını ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, fuarda sergilenen ürünlerin Dünya çapında el işçiliğine sahip olduğunun altını çizdi.

Kastamonu’nun en iyi tanıtımı son iki yılda spor ile gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Babaş, Kastamonu’nun kültürel zenginliğiyle de gündeme gelmesi adına tanıtım için ilin tam bir birliktelik içerisinde olması gerektiğini söyledi.

Kastamonu’daki ticari yaşamın kuzeye kesime kayma eğiliminde olduğunu bir kez daha hatırlatan Başkan Babaş, Kasaplar Çarşısı ve güdümlü projelerin öneminden bahsetti.

“EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER SERGİLENİYOR”
Bu yıl 6’ncısını düzenledikleri Ahşap Fuarının amacına uygun bir şekilde gerçekleştiğine dikkat çeken Babaş, “İnşallah fuarımız önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı ve daha geniş kapsamlı devam edecektir. Bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl fuarı Ağaç İşleri Odamız üstlendi, bizlerde destek verdik. Ben fuarda stantları çok beğendim. Tamamen yerel ve el emeği göz nuru ürünlerimizin sergilendiği bir fuar oldu. Sanatkarlarımızın bu ürünlerini tanıtmak çok önemli. Fuara ciddi bir katılım sağlayan esnaflarımıza da buradan çok teşekkür ediyorum. Gerçekten muhteşem ürünler ortaya koymuşlar. Bence Dünya çapında favori ürünler fuarda yer aldı. Bu ürünlerimizi tanıtmak ve devamlılığını sağlamak çok önemli. İlimizin yüzde 65’i orman. Ormanlarımızın kıymetini bilmeli ve çok iyi değerlendirmeliyiz. Önümüzdeki yıllarda Ticaret Odamızın öncülüğünde bizlerin de destekleriyle fuarımızın daha iyi noktalara geleceğini düşünüyorum” dedi.

“KASTAMONU’YU SPORLA TANITTIK”
Geride bıraktıkları iki yılda Kastamonu’yu spor ile ciddi manada tanıttıklarına işaret eden Babaş, “Özelikle bu yıl Ziraat Türkiye Kupası’nda Kastamonuspor’umuzun guruplara kalarak Süper Lig takımlarıyla karşılaşması ilimizin tanıtımına çok olumlu yansıdı. Türkiye bu sayede Kastamonu’yu izledi. Bunun yanı sıra üst üste aldığımız şampiyonluklar da dikkatleri ilimizin üzerine çekti. Bu başarıyı yakalayan takım sayısı çok az. Yakaladığımız gönül birliğiyle, hedefe adım adım yürüyoruz. Bu sezon 50 yıllık özlemi dindirdik. İnşallah önümüzdeki sezonlarda daha büyük sevinçler ve başarılar yakalarız. Bizler buna inanıyoruz. Başta Kastamonu halkına, taraftarına, yönetim kuruluna, teknik ekibine, futbolcularına ve tüm destekçilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“KÜLTÜREL DOKUMUZLA DA İSMİMİZİ DUYURMALIYIZ”
Kastamonu’nun kültürel dokusuyla da biran önce kendisini duyurması gerektiğini vurgulayan Özcan, “Tarihi güzelliklerimizi korumalı ve yaşatmalıyız. Sivil mimarinin en son örnekleri ilimizde. Bunların çoğu onarılmayı bekliyor. Bizlerin hedefi ve amacı tarihimizi ayağa kaldırarak gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmaktır. Bunu gerçekleştiğimiz zaman ilimiz hedefe ulaşacak ve turizmde çok iyi bir yere gelecektir” ifadelerini kullandı.

“KASAPLAR ÇARŞISI PROJESİ BÖLGENİN TİCARİ YAŞAMINI AYAKTA TUTACAKTIR”
Tarihi canlandırma noktasında Nasrullah Meydanı, Bakırcılar Çarşısı ve Kefeli Sokak Sağlıklaştırma projelerine destek için Kalkınma Bakanlığı’na gerekli başvuruları gerçekleştirdiklerini hatırlatan Babaş, şöyle konuştu: “Yine Kasaplar Çarşısı’na çok güzel bir proje yaptık. Bununla ilgili esnaflarımızla görüşmelerimiz sürüyor. Bölgeyi sürükleyecek olan Kasaplar Çarşısı projemiz başlanıp bittiğinde ticari yaşantıyı da ayakta tutacaktır. Yine Aşirefendi Hanı’nın projesini tamamladık. Bu projeyi Anıtlar Kurulu onayladı. En kısa zamanda projeye başlayacağız ve Aşirefendi Hanı sağlıklı bir görünüme kavuşturacağız. Hanlar bölgemizi canlandırarak fonksiyonel hale getirdiğimizde ilimiz turizmine ciddi bir katkı sağlayacağı düşüncesindeyim”