AK Başkanlar Ankara'da

AK Parti  147. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı Ankara'daki AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

  • 1473
AK Başkanlar Ankara'da

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantıya AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, İl Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Sayıkoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Neslihan Kaya ve İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal katıldı.

"Arazide olacağız"

Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan parti teşkilatlarının saha çalışmalarına değinerek, "Bugün il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız bir aradayız ama bir şey hatırlatacağım. Kabine üyelerimiz, yardımcıları, milletvekillerimiz var. Meclis ara veriyor. Meclis'in ara vermesiyle hepimiz arazide olacağız. Meydanlarda olacağız. Şunu özellikle hatırlatacağım; arazide yapacağımız çalışmaların raporlarını genel merkeze kesinlikle raporlayacağız. Grup başkan vekilliğine raporlayacağız. Yoksa bir turistik seyahat olarak illerimize gideceksek nafile. 2023'e kararlı bir şekilde hazırlanacaksak bizim için son 2 durak var. Bu çalışmayla biz istikametini kaybetmiş, avara kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz." dedi.

"2023 kritik bir viraj"

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 seçimlerinin önemine dikkat çektiği konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

"Dünyanın siyasi, diplomatik, askeri olarak en güçlü ülkeleri arasına girmek için 2023 virajını kazasız, belasız dönmemiz gerekiyor. 2023 seçimleri çok önemli hale gelmiştir. Karşımızdakiler de bunun farkındadır. Türkiye'ye diz çöktürememenin öfkesinde olanlar niyetlerini gizleme gereği bile duymuyorlar. Muhalefetin giderek çirkinleşen, arsızlaşan, kin ve nefret kokan üslubu 2023 ile ilgili telaşlarını da ele veriyor. Bu kesimin aktörleri PKK'dan FETÖ'ye tüm terör örgütlerinin, ABD'ye kadar yeminli Türkiye düşmanlarının desteğine mahir olmak için canhıraş bir uğraş içinde. Freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyorlar. Çok partili siyasi hayata geçişimizle Türkiye kayıplarını kapatma fırsatı yakalamıştır. Bu süreç darbelerle durdurulmuştur. Rahmetli Özal'ın başlattığı atılım da koalisyonlu yıllar, terör ve darbeyle bir kez daha kesilmiştir. 2023 seçimleri de bu büyük medeniyet ve tarih mücadelesinin çağımızdaki zirvesinden önceki son duraktır. Sizlerden bu vaktin her gününü, her anını en verimli, en dolu şekilde değerlendirmenizi istiyorum. Yoğun bir vebalin altındayız. Başarmak dışında bir alternatifimiz yoktur."

"İlave destek paketleri açıklayabiliriz"

Pandemi sürecindeki desteklerin devam edebileceğini de belirten Erdoğan, "Salgın dönemi, bize bu tuzakları kuranların ne kadar kırılgan ekonomik, sosyal ve siyasi yapıya sahip olduklarını göstermiştir. Devletimizin tüm imkanlarını milletimizin emrine vererek en az mağduriyet ve en çok kazançla bu sürecin geride kalmasını sağladık. Yatırım, üretim, istihdam, ihracat, büyüme odaklı destek ve teşvik politikalarımızla herkesten daha ileri bir seviyeye ulaştık. Önce vatandaşlarımızın huzurunu, güvenliğini, refahını sağlamak mecburiyetindeyiz. Salgının küresel düzeydeki seyrine, ekonomideki gelişmelere bakarak ilave destek adımları da atabiliriz. Türkiye Cumhuriyeti 2023 hedefleri, 2053 vizyonuyla son 1 asırdaki en güçlü yürüyüşünü gerçekleştirmektedir. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu yürüyüşü zaferle neticelendireceğimize inanıyorum." dedi.