Amatör Spor'da ödüller sahiplerini buldu

Amatör Spor Haftası etkinleri tamamlandı. Kapanış ve ödül töreni yapıldı. Ödüller sahiplerini buldu.

  • 1676
Amatör Spor'da ödüller sahiplerini buldu

9-15 Ekim tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa tüm yurtta kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri sona erdi.

Kapanış ve ödül töreni Kastamonu Hüsnü Tandoğan Spor Salonu'nda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Amatör Spor Haftası Enler Ödül Töreninde; 1 Kasım 2022 ve 10 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenen Dünya-Avrupa, Balkanlar, İslam Olimpik Oyunları ve Türkiye Şampiyonasında birinci olan ferdi, okul, kulüp sporcuları ve takım sporlarında ilk üçe giren takımlara plaket ve başarı belgesi verildi.

Amatör Spor'da ödüller sahiplerini buldu

Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu, "Takımlarımıza maddi ve manevi destek olan sponsorlarımıza, yöneticilerimize, il idarecilerimize, spora katkı veren tesis anlamında destek olan siyasilerimize teşekkür ediyorum. Verilen emeklerin, yapılan tüm faaliyetlerin mutlaka maddi ve manevi değeri vardır. Bu değeri karşılamak tamamen devletimizin üzerine düştüğünden bazen spor yolluğu yeterli ödeneklerin olmadığı ama buna karşı sponsorlarımızın iş adamlarımızın bunlara destek vererek sporun devamı, geleceğimizin teminatı gençlerimize hizmet etmeleri, bizleri onurlandırmak ve gururlandırmaktadır." dedi.

"Önemli olan destek almak değil, desteği en iyi şekilde değerlendirebilmektir"

Keloğlu, "Yıl içinde fedakarlık yapan değerli yöneticilerimize, kulüp başkanlarımıza, antrenörlerimize ve sporcularımıza, ayrıca sporcularımızın velilerine teşekkür ediyorum. 2023-2024 sezonunda da daha büyük başarılar elde etmeyi umut ediyorum. Amatör sporun yapılan faaliyetlerinde önemli olan destek almak değil, verilen destekleri en iyi şekilde değerlendirebilmektir. Bunu başarıyla elde eden sporcularımız, kulüplerimiz yine aynı şekilde desteğe ihtiyacı olduğunu yeni sezonda da bu şartlar altında mücadelemizin daha başarılı sonuçlar getireceğine inanıyorum." diye konuştu.

Amatör Spor'da ödüller sahiplerini buldu

Amatör sporun, Türk sporunun her daim kalbi olduğunu belirten Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, "9-15 Ekim tarihleri arasında Amatör Spor Haftamızı çeşitli etkinliklerle kutladık. Bu etkinlikleri gerçekleştirirken sporun 7'den 70'e birleştirici gücünü hep birlikte bir kez daha görmüş olduk." dedi.

Özellikle gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel aracın spor olduğunu belirten Asrak, "Spor gençlerimizin hayatlarında birçok zorluğun üstesinden gelmesinde, geleceğimiz olan çocuklarımızın ise hayatlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinde temel faktördür." diye konuştu.

Amatör Spor'da ödüller sahiplerini buldu

"Her ilçemizde modern spor tesisi var"

Asrak, "Sporda başarının gelmesinde en önemli etkenlerden tesisleşme, ilimizde çok ciddi iyileştirme ve yeni yatırımlarla yapıldı. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Bakanımız, Sayın Valimiz, Sayın Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımız ve Kaymakamlarımız seferber oldular. Ben de şahsım, kurumum ve çalışma arkadaşlarım adına emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Artık Kastamonu'muzun her ilçesinde gençlerimizi başarıya götürecek modern spor tesislerimiz var. Şimdi sporcularımıza düşen görev var olan tesislerimizi doldurarak yaşatmak. Cumhuriyetimizin 100. yılına girdiğimiz bu günlerde Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezimiz de tamamlanmak üzere. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırımları sonucu 'Anıt Tesis' gözüyle bakabileceğimiz bu muhteşem kompleks çok kısa süre içerisinde Türk Sporunun hizmetine girecek." diye konuştu.

Amatör Spor'da ödüller sahiplerini buldu

"Çok rahat bir şekilde ifade edilebilir ki; Kastamonu'muz artık bir 'spor kenti' olmuştur" diyen Asrak, "Tesis, sporcu ve antrenörlerimizin var olduğu ilimizde amatör spor kulüplerimizin de yaşatılması mühim. Bu kulüplerimizin yaşatılması, sağlıklı bir şekilde faaliyetlerini sürdürebilmesi için desteğe ihtiyacımız var. Sponsorluk çalışmalarını daha da genişleterek, gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi ve kurumları teşvik etmeli, böylece spor bilinci ve kültürünün oluşmasına katkı sağlamalıyız. Gerçekleşen sponsorluk çalışmaları ile ödüllerinin takdim edileceği ulusal ve uluslararası dalda başarı elde ederek ilimizi ve tabi bizleri gururlandıran sporcularımızın olması ayrı bir mutluluk kaynağımızdır." ifadelerini kullandı.

Asrak, konuşmasını Bakan Bak'ın sözleriyle tamamladı:

"Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak'ın dile getirdiği gibi 'Amatör Spor gönül işidir, sevdadır. Amatörler Türk sporunun gerçek kahramanlarıdır.'"

Amatör Spor'da ödüller sahiplerini buldu

AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci, "Kastamonu, sporun farklı dallarında köklü bir tarihi geçmişe sahip. İlimizde sporun gelişmesine katkı sunan spor insanlarından ebediyete irtihal edenlere rahmet diliyorum. Futbol, basketbol, atletizm, bisiklet ve sayamayacağım nice branşta kulüpler kuruldu, sporcular yetişti Kastamonu’da. Spor altyapımız AK Parti iktidarımız boyunca katlanarak gelişti ilimizde. Her ilçemizin bu gelişimden pay almasını sağladık ve Türkiye Yüzyılı'nda bu çabamız artarak sürecek." dedi.

Amatör Spor'da ödüller sahiplerini buldu

"Amatör sporun sürdürülebilmesi için kurumlara görev düşüyor"

Ekmekci, "Okul kulüplerimiz, bu yıl ilk öğrencilerini alan Spor lisemiz ve üniversitemiz ile ilk, orta ve yükseköğretim sürekliliğinde spor eğitimini bilimsel rotada sürdürüyoruz. Amatör sporun sürdürülebilirliğinde yerel yönetimlere, kurumlara ve özel sektöre görev düşüyor. Kastamonu'yu 'spor ili' yapmak için meslek odalarımızın ve sivil toplum örgütlerimizin de katkısı ile gelin hep birlikte emek verelim, sporu her yaşa yayacak projelere imza atalım. Amatör spora elimden gelen desteği istişare ve imece ruhu ile vereceğimi bir kez daha ifade ediyorum." ifadelerini kullandı.

Amatör Spor'da ödüller sahiplerini buldu

Amatör Spor Haftası kapanış ve ödül törenine, AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Milli Eğitim Müdür Vekili Yaşar Dolapcı, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu, Seydiler İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Keleş, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz ile kurum temsilcileri, spor il temsilcileri, kulüp temsilcileri, antrenörler, sporcular ve sporcu velileri katıldı.

 

Amatör Spor'da ödüller sahiplerini buldu
Amatör Spor'da ödüller sahiplerini buldu
Amatör Spor'da ödüller sahiplerini buldu
Amatör Spor'da ödüller sahiplerini buldu
Amatör Spor'da ödüller sahiplerini buldu
Amatör Spor'da ödüller sahiplerini buldu
Amatör Spor'da ödüller sahiplerini buldu
Amatör Spor'da ödüller sahiplerini buldu
Amatör Spor'da ödüller sahiplerini buldu