'Hastanede randevu sistemi çökmüş durumda'

CHP Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu'nun doktor ihtiyacını bir kez daha Meclis'te gündeme getirerek, hastanede randevu sisteminin çökmüş durumda olduğunu belirtti.

  • 2299
Youtube Kanalı
Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu'nun doktor ihtiyacını bir kez daha Meclis'te gündeme getirdi, doktor sayısının arttırılması gerektiğini belirtti.

Çeşitli nedenlerle hekimlerin kamu hastanelerindeki görevlerinden ayrılması, yerlerinin doldurulamaması nedeniyle vatandaşların randevu bulamadığını, muayene olamadığını söyleyen Milletvekili Hasan Baltacı, “Hastanın yeri yok, hekimin derdi çok, bu sağlık sisteminin Kastamonu'ya hayrı yok” ifadelerini kullandı.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden 15 gün sonrasına muayene randevusu alabilen vatandaşın kendisini şanslı saydığını, randevu alamayanların artık telefonda kuyrukta beklediğini ifade eden Milletvekili Baltacı, “MR çektirmek zorundaysan, ultrason çektirmek zorundaysan, bir buçuk iki ay beklemek zorundasın” diye konuştu.

Doktor açığı nedeniyle Kastamonu'da il dışına yapılan sevk oranının da arttığına vurgu yapan Milletvekili Hasan Baltacı, “Sadece 1 yılda hekim ve sağlık personeli yetersizliği nedeniyle ambulanslar sevk yollarında tam 7,5 milyon kilometre yol yapmış” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kastamonu Milletvekili Metin Çelik'e Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ziyaretine de gönderme de bulunan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı konuşmasında şunları söyledi;

“Kastamonu hastane yollarında can çekişiyor”

"Yine yeniden Kastamonu'da bitmeyen bir çileden bahsetmek istiyorum. Bu konuyu bu kürsüde defalarca dile getirdim. Ancak herhangi bir ilerleme olmadı. Değerli arkadaşlar Kastamonu hastane yollarında can çekişiyor. Kastamonu'da sağlık sistemi infilak etmiş durumda. Düne kadar kan tahlili bile yapılamayan ilçe hastanemiz vardı. Çocuk hastalıkları uzmanı, kadın doğum uzmanı olmayan ilçe hastanelerimiz var."

“Randevu alamayan telefonda başında kuyruğa giriyor”

"Merkez ilçe dahil 20 ilçemizin bütün yükünü çeken Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde randevu sistemi çökmüş durumda. 15 gün sonrasına randevu alabilen kendini şanslı sayıyor. Alamayan her gün telefon başında kuyruğa giriyor. MR çektirmek zorundaysan, ultrason çektirmek zorundaysan, bir buçuk iki ay beklemek zorundasın."

“Ambulanslar 1 yılda sevk yollarında 7.5 milyon km yol yapmış”

"Sadece 1 yılda hekim ve sağlık personeli yetersizliği nedeniyle ambulanslar sevk yollarında tam 7,5 milyon kilometre yol yapmış. Bu ne demek Kastamonu'da hastalar 1 yılda tam 7,5 milyon kilometre dolaştırılmış demek. Millet zaten yoksullukla mücadele ediyor, bir de cebindeki son kuruşu da sevk yollarında hastane kapılarında harcamak zorunda kalıyor. Hâlbuki sağlık hizmeti yerinde verilirse hizmettir."

“Sistem hekime de zulüm ediyor”

"Bu sağlık sistemi millete ne kadar zulüm ediyorsa hekime de o kadar zulüm ediyor. Bakın Kastamonu'da; dönem tayini, eş mazereti tayini, yan dal uzmanlık eğitimi ve soruşturma sonucu hastaneden ayrılan hekimler hariç, 2020 yılında 17'si uzman toplam 46 hekim istifa etmiş. 2'si uzman 3 hekim de emekliye ayrılmış. 2021'de de durum değişmemiş. Bu sene Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden 29 uzman hekim aynı nedenlerle ayrılmış. Hastanın yeri yok, hekimin derdi çok, bu sağlık sisteminin de Kastamonu'ya hayrı yok."

“Sayemizde Metin Çelik Sağlık Bakanlığı'nın yolunu öğrenmiş oldu”

Dün sosyal medyada bir haber gördüm. AKP Kastamonu Milletvekili Sayın Metin Çelik Sağlık Bakanını ziyaret etmiş. Öncelikle bu ziyaretten çok memnun olduğumu söylemeliyim. Sayemizde Sayın Çelik Sağlık Bakanlığının yolunu öğrenmiş oldu. Ara ara gidip ziyaret ediyor. En son dün gitmiş. Peki, gitmiş de ne olmuş? Sayın Çelik sağlık alanında istediğini zaten aldı. Bir süredir Kastamonu İl sağlık müdürlüğü görevini vekâleten yürüten yakın arkadaşını asaleten il sağlık müdürü yaptı. Ama ne randevu sistemi düzeldi, ne de sevk çilesi bitti, ne hekimlerin istifasını önleyebildi, ne de istifa eden hekimlerin yerine yenilerinin gelmesini sağlayabildi."

“Poliklinikte hekim bulmak neredeyse imkansız”

Bugün Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 148 uzman hekim görev yapması gerekirken, bu sayı kağıt üzerinde 110'u bile geçmiyor. Buna ücretsiz izin alan, ücretli izne ayrılan, nöbet sonrası istirahatte olan, heyette görevi olan ve Kovid olan doktorlar eklenince poliklinikte hekim bulmak neredeyse imkânsız hale geliyor."

“'Sintigrafi hizmeti veriyoruz' diyenler aldatıyor"

"Ayrıca, henüz sintigrafi cihazı hizmete girmemişken 'Bu alanda hizmet veriyoruz.' diye Kastamonulular da, maalesef, aldatılıyor. Son olarak, Sayın Çelik'e çağrımdır: Bir daha Sağlık Bakanını ziyarete gittiğinde bizden selam söylesin, meselenin yeni bir bina yapmak olmadığını, sağlık hizmetinin yerinde verilmesi gerektiğini de bir zahmet iletsin çünkü istiklal yolunun çocukları, Şerife Bacı'nın çocukları, Kastamonulular en iyi sağlık hizmetini almayı hak ediyorlar."

Yorumlar 1
Sag37 04 Kasım 2021 22:51

Sintigrafi doktoru 5 ay once atanmasına rağmen sistemi aktif etmeyi beceremeyen bir hastane

Bakmadan Geçme