Kastamonu'da Çanakkale Zaferi Kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

  • 763
TAKİP ET

İlk olarak Şehitler Anıtı'nda başlayan törende, çelenkler sunuldu. Ardından şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua okundu. Şehit Mezarlarının ziyaretinin ardından program, Halk Eğitim Merkezi'nde devam etti.

Programda konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Berat Satıoğlu, 100 yıl önce Çanakkale'de yaşanılan destanın bir devrin kapanıp bir devrin açılmasına vesile olduğunu söyledi.

Mustafa Kaya Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programda gösterilen Çanakkale Savaşı Esnasında Cepheden Yazılan Mektuplar adlı video salonda, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda, ayrıca Çanakkale Şehitleri Oratoryosu gösterisi de yer aldı.

Buradaki programın ardından Vali Şehmus Günaydın, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş, dernekte şehit ailelerini ziyaret etti.

Etkinlikler kapsamında Abdurrahmanpaşa Lisesi öğrencileri, Nasrullah Meydanı'nda vatandaşlara Çanakkale Menüsü ikramında bulundu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)



Bakmadan Geçme