Kastamonu Özel Eğitim Avrupa Yolunda

Proje bilgilendirme toplantısı Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulunda yapıldı.

  • 954
TAKİP ET

Kastamonu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu tarafından hazırlanmış olan 'Engellilere Mesleki Eğitimde Avrupa Kalite Çerçevesinin İncelenmesi / Examining Eoropean Ouality Assurance Frefremework of Disabled at Vocational Education' proje bilgilendirme toplantısı Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulunda yapıldı.

Projenin amacı katılımcıların Avrupa Birliği ülkelerindeki engelli öğrencileri tanılamaları, eğitim müfredatı, eğitim ortamları, sistem materyalleri, okullarda farklılaştırılmış eğitim uygulamalarını ve kalite göstergelerini, kalite uygulamalarını görerek teorik ve pratik bilgileri güncelleme imknı bulmaları öğrendikleri bilgileri ülkemize transfer etmeleridir. Katılımcılarımızın Avrupa'daki 'dezavantajlı bireylere' mesleki eğitim veren kurumlarda uygulanmakta olan EQAVET mesleki eğitim kalite referans kriterlerini öğrenmelerini, her alanda olduğu gibi özel eğitim alanında da Avrupa ile entegre olmalarını amaçlamaktadır.

Proje bilgilendirme toplantısı Akademi Kültür ve Eğitim Derneği yönetim ve üyeleri, Hüseyin Üster Özel Eğitim Uygulama Merkezi idarecileri ve il dışındaki diğer ortaklarımızın katılımlarıyla gerçekleşmiştir.

1-7 Şubat 2015 tarihleri arasında 29 katılımcı ile yapacağımız eğitim faaliyetleri Belçika-İsveç-İtalya ziyaretleriyle başlayacaktır.

Bakmadan Geçme