Kastamonu'da Şehr-i Ramazan Etkinlikleri Sona Erdi

Kastamonu Belediyesi, 8 ayrı mahallede iftar programı düzenledi.

  • 522
TAKİP ET

Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Şehr-i Ramazan etkinliklerinin sonuncusu yapıldı.

İlk olarak Esentepe Mahallesi ile başlayan mahalle iftarları en sonra olarak Candaroğulları Mahallesinde gerçekleştirildi.

Toplamda 17 mahallesi bulunan Kastamonu'da, 29 Haziran Pazartesi günü Esentepe Mahallesi'nden başlayan mahalle iftarları 11 Temmuz Cumartesi günü Candaroğulları Mahallesinde sona erdi.

Mahalle sakinlerinin ilk günden itibaren büyük ilgi gösterdiği mahalle iftarları, Candaroğulları Mahallesinde düzenlenen iftar programıyla sona erdi.

Mahallelerde gerçekleşen etkinlikler kapsamında Kastamonulular için Hacivat-Karagöz gösterisi, illüzyon gösterisi, çocuklar için yarışmalar, semazen gösterisi ve animasyon gösterileri, tasavvuf müziği ve ortaoyunu gösterileri gibi bir çok etkinlik yer aldı.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, geleneksel hale getirilen ve belediye hizmet binası yanında kurulan Şehr-i Ramazan Sofrasında vatandaşlarla birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 'Belediye hizmet binamızın dışında şehrimizin 3 ayrı noktasında iftar sofralarımız saygıdeğer halkımıza en iyi şekilde hizmet verecektir' dedi.

8 AYRI MAHALLEMİZDE, ŞEHR-İ RAMAZAN ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

Kastamonu'da 8 ayrı mahallede Şehr-i Ramazan etkinliğinin yapıldığına dikkat çeken Tahsin Babaş, 'İşte hep duyduğumuz ve bu yılda yine büyükler tarafından küçüklere söylenecek olan 'Nerede o eski Ramazanlar' sözünden yola çıkarak; çocuklarımıza gençlerimize o eski ramazanları bir nebze olsun yaşatmak, bu güzellileri devam ettirerek geleceğe taşımak ve Ramazan ayının manevi havasına uygun olarak beraberce güzel anlar yaşamak amacıyla, geçen yıl ilkini düzenlediğimiz 'Şehr-i Ramazan' etkinliklerini bu yılda gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu içindeyiz. Geçen yıl haftada bir gün olarak düzenlediğimiz ancak gösterdiğiniz ilgiden dolayı ve talepleriniz üzerine bu yıl haftada iki güne çıkardığımız Şehr-i Ramazan etkinliklerimiz 8 ayrı mahallemizde sizlerle birlikte olmuştur' şeklinde konuştu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)

Bakmadan Geçme