'Atatürk, milyonlara ilham veren eşsiz bir liderdir'

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 10 Kasım nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 2129
'Atatürk, milyonlara ilham veren eşsiz bir liderdir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Baltacı; "Çağdaş Cumhuriyetimizin kurucusu, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. yılında saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı Atatürk'ün yurttaşlarımızın gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecek, değiştirilemeyecektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin değeri her geçen gün toplumumuzun tüm kesimlerince daha iyi anlaşılmaktadır. Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün adını ve mirasını gölgelemeye çalışanlar, O’nun inanç, azim ve kararlılıkla çıktığı bu yolda, her zaman arkasında milyonların olduğunu asla unutmamalıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, özgür ve onurlu yaşamak isteyen milyonlara ilham veren eşsiz bir liderdir. Atatürk'ün kurucusu olduğu Cumhuriyet sayesindedir ki ülkenin gerçek sahipleri bir kişi, bir aile veya bir zümre değil, milletin ta kendisidir. Cumhuriyetimizin temeli olan demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesi, milli egemenliğin güvencesi ve karşı karşıya bulunduğumuz adaletsizliklerin, haksızlıkların, ekonomik ve sosyal sorunların çaresidir. Bu nedenle özgür ve onurlu yaşamak isteyen her yurttaşımız, Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine kararlılıkla sahip çıkma ve Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma, ülkemizde mutlak adaleti sağlama mücadelesinin parçasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Bir ülkenin onurunu haysiyetini koruyarak nasıl değiştirileceğini, dönüştürüleceğini, nasıl çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline getirilebildiğini, hem tarih yazarak, hem tarihe not düşerek göstermiş, hem de mazlum milletlere örnek olsun diye tarihe tescil ettirmiş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82. yılında saygıyla, şükranla, özlemle anıyor ve arıyoruz."