Babaş, 'Gençlerimiz bambaşka'

Babaş, 'Gençlere yönelik projelerimizi gençlerle birlikte yapacağız.' dedi.

  • 789
Babaş, 'Gençlerimiz bambaşka'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, gençlere yönelik projeleri hakkında bilgi verdi.

Babaş, "Projelerimizi hazırlarken çok detaylı bir çalışma yaptık, Gençler için değil gençlerle birlikte yapacağız." dedi.

"Her devirde gençler başkadır, şimdiki gençler bambaşka"

Babaş, "Bizim gençliğimizde yaramaz, akıllı, delikanlı, efendi, ukala gibi nitelemeler yapılırdı. Gençler daha çok enerjisine, hal ve hareketlerine göre nitelendirilirdi. Büyük sözü dinlenir, büyükler bilirdi, asilik pek makul karşılanmazdı. Bu neslin gençlerini bizim zamanımızın bakış açısı ile anlamak mümkün değil, bırakın anlamayı böyle bir bakış açısıyla anlaşamazsınız dolayısıyla da yönetemezsiniz." diye konuştu.

"Buyurgan bir tavırla gençlerle iletişim kuramazsınız"

Babaş, "Bir belediye başkanı olarak hem anlamak hem de anlaşmanın çok iyi sonuçlar ortaya koyacağına inanıyorum. Bu konuya çok çalıştım, araştırdım, uzmanlarla görüştüm en çok da gençlerle vakit geçirdim. Tüm bildiklerimi ve yargılarımı bir tarafa bırakıp onları dinledim. Ortaklaşa ne yapabiliriz, gençlerimizi sisteme aktif olarak katmanın öneminin farkındayım. Bana göre gençlerle aramızdaki en büyük fark, bu çağın aktörü onlar. Gençler, görmezden gelen ya da önemsiyormuş gibi yapanlar ile onlara değer verenleri çok iyi ayırt ediyor. İnternet, teknoloji, bilişim, yapay zekâ, dijital, sosyal medya onları egemen kıldı. Sen dur, sen sus diyemezsin çünkü onlar biliyor. Güç onların elinde, zaman onların yönetiminde. Müthiş bir hızları var adeta internet hızı gibi. Saniyeler içinde oturdukları yerden dünyanın öteki ucuna ulaşabiliyor. İletişimin sınırları dünyanın da ötesine geçti öyle ki hepimizin gururu ilk astronotumuz Alper Gezeravcı uzay üssünden ülkemiz ile bağlantı kuruyor. Bizim çocukluğumuzda iletişim, telefon, fax, gazete, radyo ve televizyondan ibaretti. Dünyanın her yerinden insanla, bulunduğunuz yerden toplantı yapıyorsunuz.

Bunlar güzel yönü, dezavantajları yok mu, sağlıklı sürdürülebilir ilişkiyi nasıl kuracağız? Kültürümüzü-değerlerimizi nasıl geleceğe aktaracağız? sorularına cevap bulmak durumundayız. İster ebeveyn olun ister yönetici, buyurgan bir tavırla gençlerle iletişim kuramazsınız. Ben bu bakış açısı ile şehrimizin gençlerini sisteme dâhil ederek çok iyi netice alacağımı tespit ettim ve onlara ilk mesajım; Kastamonu’muzu sizlerle yöneteceğiz oldu. Z Raporunu hazırladık; onlar nasıl bir şehir istiyor, bizlerden beklentileri neler, gençlerin potansiyelini verimli kullanmasını sağlayacak, enerjilerini ve yeteneklerini üretime dönüştürecek projeler nelerdir? bunlara çok detaylı çalıştık. Daha işin en başında araştırma sürecinden projelendirmeye kadar tüm aşamaları onlarla birlikte yürüttük. Benim için çok besleyici, geliştirici adeta yenilendiğim bir süreç oldu, bunu uyumlanma olarak tanımlayabilirim." diye konuştu.

"Gençler projelerimizi büyük bir ilgiyle sahiplendi"

Babaş, "Çağdaş olmak çağın dinamiklerini anlamak, çağa uyumlanmak değil mi zaten? Geleneksel olarak ailede de devlet yönetiminde de buyurgan bir tavır vardı. Cumhurbaşkanımızın inşa ettiği ülkemizin belediyecilik markası Gönül Belediyeciliği; insanımızı dinlemeyi, anlamayı ve çözüm odaklı olmayı şiar edinmiştir. Gerçek Belediyecilik vizyonumuz da insan refahını merkeze alarak halkımıza kaliteli ve konforlu hayat sunmayı prensip ediniyor. Böylesine dinamik, güçlü, çağdaş, yenilikçi bir siyasal anlayışın parçası olduğum için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum bunun çok büyük bir sorumluluk yüklediğinin de farkındayım.

Yazılım OSB projemiz gençlerden tam not aldı büyük bir ilgi ve heyecanla hayata geçirmemizi bekliyorlar. Ücretsiz internet desteği vereceğiz. Eğitim hayatlarını kolaylaştıracak ulaşım, kitap kafe gibi projeler hazırladık.

Çok başarılı projeler ilginç buluşlar yapıyorlar ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmaları hatta yatırımcılarla buluşmaları için de öncülük edeceğiz.

Atatürk’ün 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' sözüyle salık verdiği gibi sporu hayatlarına dâhil etmek gerekiyor, bunun içinde spor tesislerine ağırlık verip sportif faaliyetlerini destekleyeceğiz." diye konuştu.

"Gençler için değil gençlerle birlikte yapacağız"

Babaş, "Gençlerimizin çok güzel bir potansiyeli, pırıl pırıl enerjileri, muazzam hayalleri var. Gençler geleceğimizin teminatı, onların gelişimine katkı vermenin yanı sıra en büyük görevimiz onları korumak güvenli bir hayat sunmak diye düşünüyorum. Bütün bunların ışığında yönetim anlayışımızı; gençlerle birlikte onların enerjisini yeteneğini, bilgisini bizim tecrübemizle birleştirecek şekilde tasarladık. Gençler için değil gençlerle birlikte yapacağız.

Şehrimizin tüm ihtiyaçlarını, önceliklerini dikkate alarak hazırladığımız projelerimizi hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz. Kastamonu’muzu hep birlikte ülkemizin marka kenti yapacağız. 31 Mart'ta Kastamonu, değerli hemşehrilerimizin teveccühü ile Türkiye Yüzyılı şehirleri arasındaki yerini alacak." ifadelerini kullandı.