'Kastamonu'yu kalkınmış marka şehir yapacağız'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, 'Partimizin 'kalkınma yerelden başlar' ilkesi ışığında Kastamonu'yu kalkınmış marka bir şehir yapacağız.' dedi.

  • 846
'Kastamonu'yu kalkınmış marka şehir yapacağız'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, esnaf ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.

Babaş, "Belediye başkanının asli görevlerinin ötesinde şehrin kalkınmasına yönelik çok önemli sorumlulukları var, göreve geldiğimizde şehrimizin gelişmesine insanımızın refahına katkı sağlayacak yatırımlara öncülük edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği ile kamu kurumlarımızın yatırımlarını şehrimize çekeceğiz." dedi.

"Göçü durdurup tersine göçü başlatacağız"

Babaş, "Şehrimizin en önemli sorunlarından biri göç, bunun temel nedeni ise işsizlik, yeterli istihdam imkânının olmamasıdır. Göç dolayısıyla nüfus azaldıkça esnafımızın işleri de düşüyor. Sohbet ettiğimiz esnaflarımız maliyetleri karşılamakta zorlandıklarını dile getiriyor. Projelerimizi hazırlarken bu sebeplerle insan refahını ve kalkınmayı merkeze aldık. Kastamonu sanayiden turizme, tarımdan hizmet sektörüne çok yönlü bir şehir, kaynaklarımızı etkin bir şekilde kullanacağız. Şehrimizin kalkınması ülkemizin kalkınmasıdır. Partimizin 'kalkınma yerelden başlar' ilkesi ışığında Kastamonu’yu kalkınmış marka bir şehir yapacağız. Projelerimizi uygulamaya koydukça ilk etapta göçü durdurup ardından tersine göçü başlatacağız." diye konuştu.

"Büyük yatırımlara öncülük edeceğiz"

Babaş, "Gerek kamu yatırımlarını gerekse özel sektör yatırımlarını şehrimize getireceğiz. Turizm projemizin geri dönüşü çok hızlı olacak ve yediden yetmişe herkesin hayatına önemli katkı sağlayacak. Kültürel etkinliklerin yanı sıra sportif yatırımlara da hız vereceğiz. Hepimizin gururu Kastamonuspor’un süper lige çıkması için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Profesyonel spor tesisleri yaparak yerli ve yabancı futbol takımlarının kentimizde kamp yapmasını sağlayacağız. Sadece futbol değil sporun tüm branşlarını destekleyeceğiz. Geçlerimizin sportif başarılarının hem kendilerine hem de şehrimize katkı sağlayacağına inanıyoruz." diye konuştu.

"Gönül Belediyeciliği ile kimsesizlerin kimsesi olacağız"

Babaş, "Sorunlara odaklanarak, bahaneler üreterek belediyecilik yapmadık yapmayacağız. Kastamonu’yu sorunlara çözüm üretmede ve hızlı netice almada rakipsiz Gerçek Belediyecilik vizyonumuzla buluşturacağız. Bizim için belediyecilik, sadece şehri idare etmek, çöp toplamak, altyapı inşa edip, şehrin fiziki sorunlarıyla ilgilenmek değil. Aynı zamanda milletimizin gönlüne girip, kimsesizlerin kimsesi olmaktır. Partimiz ile özdeşleşen Sayın Cumhurbaşkanımızın inşa ettiği Gönül Belediyeciliği şiarını Kastamonu’muzda da sürdüreceğiz.

Toplumsal refahı arttıracak projeler uygulayıp, şehir ekonomisini önceleyeceğiz. İnsanımızın yaşam standardını yükseltip hayat kalitesini arttıracağız. Sosyal kültürel hizmetlere yönelik çalışmalarımızı da hızla hayata geçireceğiz. Konser, sergi, tiyatro, fuar gibi kültürel etkinlikleri de halkımızın hizmetine sunacağız. Kültürel hayatın canlanması şehrimizin ekonomisine de de katkı sunacak. Bütün insanlarımızı kucaklayan, herkesin hayatına, ruhuna dokunan hizmetleri yapmak, şehrimizin çehresini değiştirecek projelerimizi hayata geçirmek için seçmenlerimizin desteğini istiyoruz.

Hemşehrilerimizin 31 Mart'ta Kastamonu’muzu Türkiye Yüzyılı Şehri yapmak için ilk adımı atacağına inanıyorum." dedi.