Babaş'tan Gazeteciler Bayramı Mesajı

Belediye Başkanı Tahsin Babaş 21 Ekim Gazeteciler Bayramı sebebi ile bir mesaj yayınladı.

  • 263
Babaş'tan Gazeteciler Bayramı Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘Gazetecilik fedakarlık isteyen mesleklerden birisidir’

21 Ekim Gazeteciler Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Tahsin Babaş; “21 Ekim 1860, Agah Efendi ve İbrahim Şinasi’nin yardımıyla çıkan ve Türkiye’nin ilk özel fikir gazetesi olan Tercüman-ı Ahval’in yayın hayatına başladığı gündür. Bugün Türk Basını tarafından da Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmaktadır. Toplumun aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde, demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde etkin rol oynayan gazetecilik, günümüzün en dinamik ve en fedakarlık isteyen mesleklerinden birisidir. Çok zor şartlarda mesleklerini icra eden, halkın gözü ve kulağı olan, idarecilere ışık tutan medya mensuplarının özverili çalışmalarını takdir etmemek elde değil” dedi.

‘HÜSNÜ AÇIKSÖZ KASTAMONU İÇİN BİR GURUR KAYNAĞIDIR’

Kastamonu’nun da basın tarihi açısından 150 yıllık çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu sözlerinde dile getiren Babaş, Kastamonulu olarak Hüsnü Açıksöz gibi Milli Mücadele’ye çok önemli katkıları olmuş bir şahsiyete sahip olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Kastamonu Belediyesi olarak basına ve basın çalışanlarına verdikleri değeri sözlerinde vurgulayan Babaş; “Biz Kastamonulu olarak geçmişimize sahip çıkmak ve sahip olduğumuz kültür mirasını gelecek nesillere aktarmak adına Milli Mücadeleye büyük katkıları olmuş Hüsnü Açıksöz’ün adını Kuyudibi girişindeki meydana verdik. Hüsnü Açıksöz tüm Kastamonu halkı ve Kastamonu basın tarihi için bir mihenk taşı, bir gurur kaynağıdır. Biz de bunu gelecek nesillere ulaştırmak istiyoruz” dedi.

‘BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ BİR UNSURUDUR’

“Basın; ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir kurumdur” diyerek sözlerine devam eden Babaş; “ Ayrıca basın demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur” dedi. Gazetecilerin bölge, ülke ve dünya gündemini belirlemede büyük rol oynadıklarını aktaran Babaş, gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeleri ile de toplumu bilinçlendirme sorumluluklarının olduğunu hatırlattı. Son olarak Babaş; “Bu duygu ve düşüncelerle, Kastamonu’da faaliyet gösteren yerel gazete, dergi, radyo ve ulusal ajans temsilcilerinin 21 Ekim Gazeteciler Bayramı'nı kutlar, meslek hayatlarında başarılarının devamını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım. Ayrıca vazife uğruna hayatlarını kaybeden çok değerli basın çalışanlarımıza da Allah’tan rahmet diler, saygı ve sevgilerimi sunarım" diye konuştu.