Babaş'tan Sürücülere Denetim Uyarısı

Başkan Babaş, Kastamonu'nun trafik sorununu 'Elektronik Denetim Sistemi' (EDS) ile kontrol altına alacaklarını vurguladı.

  • 1163
Babaş'tan Sürücülere Denetim Uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Son günlerde artan trafik kazaları sonrasında daha radikal kararlar alacaklarını ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, meydana gelen kazaların büyük çoğunluğunun kural ihlallerinden kaynaklandığını belirterek Kastamonu’nun trafik sorununu ‘Elektronik Denetim Sistemi’ (EDS) ile kontrol altına alacaklarını vurguladı.

Kastamonu’da özellikle son 1 haftada kol gezen trafik kazalarını Belediye Başkanı Tahsin Babaş gündemine aldı. Artan trafik kazalarının hem maddi hem de manevi kaybının çok fazla olduğuna dikkat çeken Başkan Tahsin Babaş, denetimlerin sıklaştırılmasının ve ceza yazmanın tek çözüm olmadığını sürücülerin de dikkatli olması gerektiğine işaret etti.

“KURAL İHLALLERİ DENETİM ALTINA ALINACAK”

Ana cadde üzerindeki araç sirkülâsyonunun birçok büyük şehre göre yüksek olduğunu kaydeden Başkan Babaş: “Kastamonu’nun iki ana caddesi üzerinde 16 saat üzerinden yapmış olduğumuz hesaplamada 20 bin aracın geçiş yaptığını gördük. Bu çok yüksek ve ciddi bir rakam. Dolayısıyla 20 bin aracın her gün ana cadde trafiğini kullanması trafiği de olumsuz yönde etkiliyor. Belediye olarak sinyalizasyon çalışmaları ile trafiği kontrol altına almaya çalışıyoruz. ‘Kastamonu’da çok fazla trafik ışığı var’ şeklinde belediyemize yapılan eleştirileri kabul etmiyorum. Sinyalizasyonlar aşırı sürati azaltarak biraz daha güvenliği arttırıyor. Eğer sinyalizasyonu azaltırsak kazalar artar diye düşünüyorum. Sürücülerimiz mutlaka hız limitlerine uysunlar. Biz her türlü tedbiri de alırız, yaptırımı da uygularız. Ancak bunlar yeterli değil. Biz ne kadar tedbir alırsak alalım, yaptırım uygularsak uygulayalım sürücülerimiz dikkatli ve duyarlı olmadıktan sonra sonuç elde edemeyiz. Ama bu konuda sonuç almakta kararlıyız. İl merkezinde Elektronik Denetim Sistemi’ne (EDS) geçeceğiz. Kural ihlalleri bu sistem sayesinde kontrol altına alınacak ve herkes ihlal ettiği kuralın cezasını ödeyecek. Tekrar söylüyorum. Biz sürücülerimize ceza yazma taraftarı değiliz fakat halkımızın can ve mal güvenliğini de düşünmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“EN BÜYÜK SORUN PARKLANMA”

Trafik yoğunluğunun önemli bir kısmının hastanelerin güneyde olmasından da kaynaklandığını belirten Başkan Tahsin Babaş, hastanelerin kuzeye (Kuzeykent) taşınması ile şehir içi araç sirkülâsyonunun azalacağını beklediklerini söyledi.

Otoparkların bitmesi ile trafik sıkışıklığına neden olan cadde üzeri parklanmayı yasaklayacaklarını dile getiren Belediye Başkanı Babaş: “Otoparkların bitmesiyle ana caddedeki parklanmayı yasaklayacağız. Bu da büyük bir avantaj. Ancak durum araçların hızını azaltır mı çoğaltır mı onu şu an için bilemiyorum. Sanayi bölgesinde yol kenarlarındaki parklanmaya bir çare bulmamız gerekiyor. Vatandaşta nereden geçeceğini şaşırıyor. Düzensiz paklanma kazalara sebebiyet veriyor. Kurallara uymamız gerekiyor” dedi.

“CEZAEVİ RAMPASI’NI MODERNİZE EDİYORUZ”

İl Trafik Komisyonu Toplantısı sonrasında karar alınan cezaevi rampası ara geçişlerinin araç geçişlerine kapatılması ile ilgili de konuşan Başkan Babaş: “Cezaevi Rampası ile ilgili belediye olarak gerçekleştirdiğimiz projemiz tamamlandı. Çok kısa zamanda burayı kavşaklarıyla beraber uygun hale getirip halkımızın hizmetine sunacağız. Çalışmalar dolayısıyla verdiğimiz sıkıntıdan dolaylıda halkımızdan özür diliyorum. Bu çalışmayı muhakkak yapmamız lazım. Cezaevi yolunda yapımdan kaynaklanan ters eğimler var. O eğimleri de düzelteceğiz. İnşallah çok güzel bir yol yaparak halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

“OTOPARK YOKSA RUHSAT DA YOK”

Alışveriş merkezleri önünde yaşanan trafik yoğunluğunda da değinen Babaş şöyle konuştu: “Cadde üzerinde faaliyet gösteren alışveriş merkezlerinden alışveriş yapmaya gelen vatandaşlarımız araçlarını cadde kenarına bıraktıkları zaman bir karışıklık meydana geliyordu. Burada bir karar almamız gerekiyordu. Artık alışveriş merkezi açan iş adamlarımıza otoparkları yoksa ruhsat vermeyeceğim. Benim olduğum sürece bu nettir. Alışveriş merkezi açmak isteyenler otopark gösteremediği anda ruhsat alamayacaklar. Otoparksız alışveriş merkezi kabul etmiyoruz. Bundan önceki alışveriş merkezlerine de gerekli uyarıları yapacağız. Otopark sorununu çözecek bir proje getirmeleri lazım. Ana cadde kenarında birçok alışveriş merkezimiz var. Ancak otoparkları yok. Ana caddedeki paklanmayı yasakladığımız zaman bu kardeşlerimiz bundan mağdur olacak. Tedbirli olmaları gerekiyor” açıklamasında bulundu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)