Ballık'tan Tarım Lisesi'ne destek

Kastamonu Barosunun önceki başkanlarından Yavuz Ballık, AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci'yi ziyaret ederek, Tarım Lisesi'ne destek olacağını söyledi.

  • 1532
Ballık'tan Tarım Lisesi'ne destek

Kastamonu Barosunun önceki başkanlarından, Beşiktaş emekli noteri, KAS-DER kurucularından Yavuz Ballık; AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci’yi ziyaret etti.

Ballık, “Hayalimde hep ilimize tarım lisesi kurulması vardı, maddi ve manevi olarak elimden gelen desteği vermeye hazırım.” dedi.

“Yavuz Ballık ömrü boyunca Kastamonu’ya katkıları ile hakkı ödenemeyecek bir hemşehrimiz” diyen Milletvekili Ekmekci, “Tarım lisemizi devlet ve vatandaş iş birliğinde hayata geçireceğiz ve ülkemizin önde gelen eğitim ve üretim kurumlarından biri yapacağız.” dedi.

“Tarım lisesine maddi ve manevi elimden gelen desteği vereceğim”

Kastamonu’nun çok partili sistemde çıkardığı ilk kadın milletvekili olduğu için Milletvekili Ekmekci’yi kutlayan Ballık, “İlimizin kadın milletvekili çıkarması beni son derece mutlu etti. Yıllardır tanıdığım Fatma Serap Ekmekci’nin milletvekili olması beni ayrıca sevindirdi. Kastamonu ve ülkemiz için çok güzel projelere imza atacağına ve örnek bir profil çizeceğine eminim. Gündeme getirdiği tarım lisesi ise bana ayrıca mutluluk kattı, yıllardır hayalimde olan bir okuldu çünkü. Kastamonu namına tüm sohbetlerimizde muhakkak tarım lisesini dillendiririm. Tebrik ediyorum kendisini. Tarım lisemizin kuruluşunda maddi ve manevi elimden gelen desteği sunmaya hazırım. Okulumuzun uygulamalı olarak ayrıca üretim noktasında da faaliyet gösterecek olması ilimiz için büyük katkı ve fırsat olacaktır.” dedi.

“Yavuz Amca’nın hakkını ödeyemeyiz”

Yavuz Ballık’a “Yavuz Amca” diye hitap eden Milletvekili Ekmekci, “Yavuz Amca’yı evinde ben ziyaret edecektim ama o benden erken davrandı. Yavuz Amca ömrü boyunca Kastamonu’ya yaptığı katkıları ile hakkı ödenemeyecek bir hemşehrimiz. İlimize hem İstanbul hem de Kastamonu’da büyük desteği oldu. Kastamonu kültürünün yaşatılmasında da köşe taşlarımızdan biridir. Yavuz Amca’nın Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne eşiyle birlikte yaptırdığı laboratuvarlarda öğrencilerimiz eğitim görüyorlar örneğin. Tarım lisesine olan desteğinin kamuoyunda öncü olacağını ve ardının geleceğine eminim. Tarım lisemizi devlet ve vatandaş işbirliğinde hayata geçireceğiz ve ülkemizin önde gelen eğitim ve üretim kurumlarından biri yapacağız.” şeklinde konuştu.