Baltacı'dan iki Bakan'a soru önergesi

CHP Milletvekili Baltacı, Abana 8 Derslikli Lise Binası ile ilgili Bakan Kurum'a ve Bakan Özer'e yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

  • 2461
Baltacı'dan iki Bakan'a soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi, Karadeniz Masası Koordinatörü ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Abana’nın çözüm beklediği yeni lise binası inşaatının peşini bırakmıyor.

Milletvekili Hasan Baltacı, Ezine Deresi yatağındaki 15 ada 8 parsel üzerinde yapımına başlanan ve tepkiler üzerine çalışmaların durdurulduğu Abana 8 Derslikli Lise Binası ile ilgili hem Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a hem de Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Önergesinde, 11 Ağustos 2021 ve 27 Haziran 2022 tarihlerinde Kastamonu’nun Bozkurt ve Abana ilçelerinde art arda sel felaketleri meydana geldiğini hatırlatan Milletvekili Hasan Baltacı, büyük acı ve korku yaşayan Abana’da, yeni lise binasının yerinin dere yatağındaki konumu itibariyle ilçede tedirginliğe neden olduğuna dikkat çekti.

Milletvekili Hasan Baltacı her iki bakana da aynı soruları yönelttiği önergesinde dere yatağındaki okul inşaatının devam edip etmeyeceğine ayrıca mevcut lise binasının arazisinin hangi amaçla kullanılacağına ve hangi kurum tarafından buna karar verileceğine cevap istedi.

Baltacı, Bakan Kurum ve Özer’e şu soruları yöneltti:

• 2022/658355 ihale kayıt numaralı Abana 8 Derslikli Lise Binası Yapımı, Abanalı vatandaşların itirazları, haklı talepleri görmezden gelinerek Ezine Deresi yatağındaki 15 ada 8 parsel yani eski otogar arazisi üzerinde devam edecek midir?

• Yeni lise binası tamamlandığında ve taşındığında, tapuda okul ve bahçesi olarak kayıtlı bulunan mevcut Abana İnönü Lisesi’ne ait 3 bin 209, 40 metrekare alan hangi amaçla kullanılacaktır, bu alanda tasarrufta bulunma hakkı hangi kuruma aittir?