Baltacı, TBMM'de Kastamonu'nun sorunlarını anlatıyor

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, TBMM'de Kastamonu ile ilgili sorunları gündem yapmaya devam ediyor.

  • 3134
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Baltacı, TBMM'de Kastamonu'nun sorunlarını anlatıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam eden 2021 Yılı bütçe görüşmelerinde Kastamonu ile ilgili sorunları gündem yapmaya devam ediyor.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bütçelerinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nun 27’nci birleşiminde söz alan Milletvekili Hasan Baltacı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e Araç ile İhsangazi ziyaretlerini ve vatandaşın doğalgaz talebini hatırlattı.

Milletvekili Hasan Baltacı ayrıca 31 Mart 2019’dan sonra belediyeler için sonlandırılan Toplum Yararına Program kapsamındaki personel istihdamının başta Kastamonu Belediyesi olmak üzere Kastamonu’daki ilçe belediyeleri için yarattığı dezavantajı da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a illetti. Hasan Baltacı aynı zamanda Bakan Selçuk’tan Kovid-19 salgınıyla ilgili Kastamonu Huzurevi’ndeki son durum hakkında bilgi istedi.

ARAÇ VE İHSANGAZİ NE ZAMAN DOĞALGAZ’A KAVUŞACAK?

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesi Araç ve İhsangazi ilçelerine düzenlediği ziyareti anımsatan Milletvekili Hasan Baltacı, “31 Mart yerel seçimleri öncesi AKP adaylarına destek istemek için geldiğiniz Kastamonu'da hem Araç, hem de İhsangazi ilçelerimize doğal gaz sözü verdiğiniz kamuoyuna yansımıştır. Sözünüzü tutacak mısınız? Hem Araç, hem de İhsangazi ilçemize ne zaman doğal gaz gelecek?” sorusunu yöneltti.

TYP’DE KASTAMONU BELEDİYESİ VE İLÇELERİMİZ İÇİN DEZAVANTAJ YARATILDI

Milletvekili Baltacı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a da Toplum Yararına Program ile ilgili özellikle belediyelerin beklentilerini soru olarak yöneltti.

Kastamonu’da Toplum Yararına Program kapsamında istihdamın 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından sonlandırılmasıyla Kastamonu Belediyesi ve ilçe belediyeleri için dezavantajlı bir durum yaratıldığına işaret eden Milletvekili Hasan Baltacı, “Kastamonu'daki belediyelerde TYP kapsamında personel istihdamı 31 Mart 2019'un ardından sona ermiştir. Kastamonu Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz için dezavantaja dönüşen bu kararın arkasında AKP'nin Kastamonu'da 8 belediyeyi kaybetmesi, ülke genelindeki yerel seçim sonuçları mı vardır?” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Hasan Baltacı ayrıca Bakan Selçuk’a pandemi sürecinde Kastamonu Huzurevi'nde bugüne kadar kaç kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığını, yaşlı ve bakıma muhtaç kişiler ile personelden hayatını kaybeden olup olmadığını sordu.