Başsavcı Kantarcı'dan Kutlama Mesajı

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, 10 Nisan Polis Teşkilatının Kuruluşu nedeniyle mesaj yayınladı.

  • 438
Başsavcı Kantarcı'dan Kutlama Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başsavcı Kantarcı; "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etmek amacıyla 171 yıl önce kurulan Polis Teşkilatımız kuruluş amacına uygun olarak Anayasa ve yasaların belirlediği sınırlar içerisinde büyük fedakarlıklarla görevini yerine getirmektedir.

Can ve mal güvenliğimizi emanet ettiğimiz polis teşkilatımız, önleyici kolluk olarak suç işlenmesinin önlenmesi görevi yanında, işlenmiş suçların takibi, faillerinin ortaya çıkarılıp yakalanması, suç delillerinin titizlikle toplanıp koruma altına alınması ve bu şekilde adil  yargılamanın  temini yönünden de adli kolluk sıfatıyla Cumhuriyet Savcılarımızın emrinde görev  ifa etmektedirler. Her ne kadar toplum hayatının her aşamasında Emniyet Teşkilatımız için geniş bir sorumluluk alanı belirlenmiş ve tüm alanlarda görevlerini yerine getiriyor olmalarına rağmen bugün belkide yaşanan güncel olaylarla güvenlik ve terörle mücadelenin çok daha önem arz ettiğini görmekteyiz. Son günlerde memleketimizin dört bir yanında kökü ve ipi yabancıların elinde bir kısım terör örgütlerinin kullandığı kiralık katillerin eylemleri nedeniyle  Emniyet  birimlerimiz her zamankinden daha yüksek fedakarlık ve azimle çalışmak zorunda kalmaktadır. Ankara’da, İstanbul’da, Diyarbakır’da, Mardin’de, Yüksekova’da, Nusaybin'de, kısacası ülkemizin her yanında vatanın bölünmez bütünlüğü, çocuklarımızın güvenli ve huzurlu bir ülkeye uyanabilmesi için canlarını ortaya koyarak görev yapmakta ve maalesef bu uğurda bir kısım Emniyet personelimiz makamların en yücesi olan Şehadet mertebesine ulaşmakta ve arkasında gözü yaşlı evlatlar, eşler bırakmaktadır. Geride kalanlar bu milletin emanetidir ve bu millet şehidinin emanetine mutlaka sahip çıkacaktır ama onların bize asıl bıraktıkları hür, özgür, birlik ve huzur içerisinde bir vatan olacaktır ki bu milletin asıl sahip çıkacağı şey de bu olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Kastamonu Emniyet Müdürlüğü olmak üzere tüm polis teşkilatımızın 171. kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor, görevlerinde başarılar, yaşamlarında sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum. Şehit polislerimize Allahtan rahmet dilerken gazi polislerimizi şükran ve minnetle anıyor, asayiş ve güvenliğin üst düzeyde sağlandığı illerden birisi olan ilimizin bu duruma gelmesinde gösterdikleri üstün gayretlerinden dolayı Emniyet Teşkilatımızın tüm mensuplarını ayrıca tebrik ediyor, çalışmalarında üstün başarılar diliyorum."