Başsavcı Uzun "Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır"

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 413
Başsavcı Uzun "Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başsavcı Uzun; "Bir milletin kendi istiklaline ve istikbaline sahip çıkarak milli egemenliğin tecelli ettiği ve millet iradesinin vekilleri aracılığı ile belirlendiği Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yıl dönümünde; kurulduğu günden itibaren millet iradesine ipotek koymaya ve milli vadeyi yok etmeye çalışan her türlü girişime karşı kararlı bir biçimde karşı durarak her zaman en sert biçimde karşılığını veren Yüce Türk Milletinin her daim gerekli cevabı vereceğinden hiç bir endişemiz bulunmamaktadır.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız binlerce yıllık tarihlerinden ve geçmişlerinden aldıkları güç ve sorumlulukla hem içeriden hem dışarıdan milletimizi ve devletimizi bölmeye çalışan hainlere gerekli cevabı vererek 'millet' olma şuurunu hiç yitirmeden birlik ve beraberlik içerisinde milli egemenliğe sahip çıkarak şehit kanlarıyla yoğurulmuş bu topraklarda sonsuza kadar hür yaşayacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisinin 100. açılış yılını ve dünyada çocuklara armağan edilen tek milli bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutlar, bu cennet vatan üzerinde bağımsız hür bir devlet ve millet olarak yaşamamızda emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimize, gazilerimize saygı, şükran ve minnetlerimi sunarım."