'Bayrak üzerinden siyaset yapan vatan hainidir'

Taşköprü Belediye Başkanı Çatal, 'Türk bayrağı üzerinden siyaset yapan vatan hainidir.' dedi.

  • 879
'Bayrak üzerinden siyaset yapan vatan hainidir'

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla dün ilçe genelinde "Bayraksız ev ve iş yeri kalmasın" düşüncesiyle Türk Bayrağı dağıtmalarının ardından bu olayın farklı yerlere çekilmesi ve Türk bayrağı üzerinden siyaset yapılmasına tepki gösterdi.

Başkan Çatal, "Cumhuriyete ve bayrağa olan bağlılığımızdan dolayı dün ilçe genelinde Taşköprü Kaymakamımız Bekir Özen, İlçe Emniyet Müdürümüz Faruk Velioğlu ve İlçe Jandarma Komutanımız Yasin Bulut’un katılımıyla vatandaşlara ve ilçe esnafımıza Türk bayrağı dağıttık. Bu dağıttığımız bayrakların üzerinde devletin kurumu olan sadece Taşköprü Belediye Başkanlığı yazmasına rağmen ilçemizde bulunan bir ilkokulda okul yönetimine kimler tarafından teslim edildiğini bilmediğimiz ve önceki dönem belediye başkanının isminin yazılı olduğu bayrakların dağıtılmasının ardından bu bayraklar Belediyemizce dün dağıttığımız bayraklarmış gibi algı yaratılmasını ve al bayrağımızın siyasete alet edilmesini şiddetle kınıyorum." dedi.

Başkan Çatal ayrıca kendi döneminde bastırdıkları bayraklara kendi isimlerini bile yazdırmadıklarını ve sadece Taşköprü Belediye Başkanlığı ibaresini kullandıklarını özellikle kaydetti.

"Şehitlerimizin kanını üzerinde taşıyan bayrağımızın bu kirli oyuna alet edilmesi beni ve ilçe halkımızı son derece üzmüştür, bunu kullananlar ve bazı yayın organlarına servis edenler vatan hainidir. İlgili kurumlarla yaptığımız görüşmenin ardından gerekli inceleme başlatılmış olup, art niyet görüldüğü takdirde gerekli soruşturma da başlatılacak" diyen Başkan Çatal, "Türk Bayrağını dağıtmak bize onur ve şeref verir, bu tarz hassas bir konunun böyle önemli bir dönemde siyasete alet edilmesi son derece çirkin olup, konunun tasarrufunu değerli Taşköprülü hemşehrilerime ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Çatal son olarak, "Bu vesile ile tüm hemşehrilerimizi Cumhuriyetimizin 100. yılında birlik beraberlik içerisinde şanlı bayrağımızın altında toplanmaya davet ediyor, hemşehrilerimizin ve Yüce Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum."