BBP'li Yelis, Devrekani ve Seydiler'i Ziyaret Etti

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kastamonu 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Yelis ve milletvekili adayları Satılmış Külçe, Erhan Başer ile Devrekani ve Seydiler'de seçim faaliyetlerini sürdürdüler.

  • 393
BBP'li Yelis, Devrekani ve Seydiler'i Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ahmet Yelis ve beraberindekiler, Devrekani'ye giderken Oyrak geçidinde yol kenarında ateş yakıp mantar pişiren vatandaşı görünce arabalarından inip yanına gittiler.

Közde mantar pişirip yenirken Yelis; Satılmış Külçe ve Erhan Başer'e dönerek bakın 3-5 gün kaldı seçimlere Allah’ın izniyle hep beraber Meclise gidiyoruz derken, mantardan zehirlenip başka yere gitmeyelim diye şaka yaptı.

Satılmış Külçe; Başkan, ben yaşantımı biraz İstanbul'da, biraz Kastamonu'da geçirmiyorum. 7/24 Kastamonu'dayım. Mantarı 100 metreden tanırım dedi.

Devrekani'de gençler bildiri dağıtırken Milletvekili adayları vatandaşlarla sohbet etti.

Hayvancılıkla ilgili yönelttikleri sorulara tam da “bir sor bin ah işit” le karşılaştılar.

10 ila 30 arası büyük baş hayvan besleyen üreticiler, bütün karlarının hane halkının emeğine iş bulmak olduğunu, bunun ötesinde hayvancılıktan bir gelir elde edemediklerini söylediler.

Masrafla satış karşılaştığında kalan paranın sadece hane halkının emeği olduğunu söylediler.

Ahmet Yelis, son günlerde basında çıkan Büyük baş hayvanlarda görülen çiçek hastalığının sebebi ve son durum nedir diye sordu? Köylüler konuya ihtiyatla yaklaştılar. Bu hastalığın genellikle koyunlarda görüldüğünü, inek ve dana gibi hayvanlarda pek görülmediğini, konunun iyi araştırılıp, üreticinin bilgilendirilmesini  istediklerini söylediler. Tavukların itlaf edildiği kuş gribi gibi durumlarla karşılaşmayalım. Mağdur olmayalım dediler.

Ahmet Yelis, Küçük üreticinin rekabet şansının azaldığı ortamda bir araya gelseniz, ortak şirket kursanız veya kooperatif şeklinde örgütlenseniz teklifine vatandaşlar ihtiyatla yaklaştılar. Sebebini de daha önce kötü örnek yaşamalarına bağladılar. Ahmet Yelis ve Beraberindekiler Seydiler ve Ağlı ya gitmek üzere ayrıldılar.