Belediye ile üniversite güç birliği yaptı

Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu Üniversitesi güç birliği yaptı.

  • 1950
Belediye ile üniversite güç birliği yaptı

Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Belediyesi arasında sokak hayvanlarının tedavisi, rehabilitasyonu ve öğrencilerin uygulamalı dersleri hususunda protokol imzaladı.

Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu Üniversitesi arasında imzalanan yeni protokole göre Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Kastamonu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü arasında sıkı bir iş birliği olacak.

Yapılan protokole göre iki kurum, sahipsiz sokak hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonun sağlanmasında kurumsal bir iş birliği içerisinde çalışmalarını yürütecek.

Protokol kapsamında sağlanan önemli bir iş birliği de öğrencilerin uygulamalı dersleri konusunda oldu. Buna göre Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri en az bir öğretim üyesi gözetiminde Kastamonu Belediyesi’ne ait geçici hayvan bakımevinde yapılan uygulamalara katılabilecek.

Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde yeni ve modern bir şekilde oluşturulan hayvan hastanesi Kastamonu Belediyesi’nin sokak hayvanları noktasında yaptığı çalışmalara önemli ölçüde de destek sağlayacak.

Kastamonu Belediyesine ait kliniklerde gerçekleştirilen tedavilerin yanı sıra üniversite kliniklerinin de bu anlaşma kapsamında vereceği destek sokak hayvanları konusunda önemli bir iş birliği olarak ön plana çıkıyor.

İki kurum arasında sağlanan bu iş birliği hem sokak hayvanları için yürütülen çalışmalar noktasında hem de üniversite öğrencilerinin eğitimlerinde kıymetli bir çalışma olarak gün yüzüne çıkıyor.

Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde oluşturulan modern ve teknolojik yeni hayvan hastanesi şehir için de önemli bir kazanım olarak varlığını sürdürecek.

Hayvan kabulüne başlayan Veteriner Fakültesinin yeni hayvan hastanesi hem çiftlik hayvanları olarak nitelendirilen büyükbaş hayvanların hem de pet hayvanlarının tedavilerini gerçekleştirecek.