'Birilerinin Değil, Kastamonu'nun Valisiyim'

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, birilerinin değil sadece Kastamonu'nun Valisi olduğunu söyledi.

  • 1157
'Birilerinin Değil, Kastamonu'nun Valisiyim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Kalkınma Vakfı Genel Kurulunda konuşan Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu’da göreve başladığı günden itibaren ekip çalışmasına inandığını belirterek, şehrin menfaatini kişisel menfaatlerin üzerinde tuttuğunu kaydetti.

‘Ben yok, biz varız’ prensibini ilke edindiğini söyleyen Vali Günaydın, Kastamonu’nun şehir itibariyle tüm unsurlarıyla beraber yönettiklerini ve ellerinden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kastamonu’nun menfaatini kişilerin menfaatine değişmediğini aktaran Vali Günaydın, “Benim burada var olma nedenim sizlere hizmet etmektir. Tabii bunu eleştiren ve kabul etmeyenler olabilir. Bunu medeni ölçülerde ve kanuni sınırlarda yapıldığı müddetçe eleştirilerde başın üstündedir. Her türlü eleştiriye açığız ama kötü niyetli eleştiri yapılıyorsa hesabını da sorarız. Benim söylediğim Kastamonu’nun yararına mı yoksa Ahmet’in Mehmet’in yararına mı? Buna dikkat edeceğiz. Eleştirilere bende katılıyorum. Biz Kastamonu Kalkınma vakfı olarak istenilen seviyede değiliz. Geçen sene bu kürsüde arzu ediyorsanız hemen tüzüğü değiştirelim dedi. Yine söylüyorum. Bu vakfı daha başarılı, daha etkin ve daha verimli olması noktasında kimin bir tüzük değişikliği önerisi varsa mümkün olduğundan da önce getirsin bize sunsun hemen genel kurulu toplayalım. Bakıyorum 98 kişiyiz. Birçoğu değişik nedenlerle gelmediler. Gelin Kalkınma Vakfı üye sayısını arttıralım. Gençlerimizi alalım. Fikir tartışmasında ve görüş alışverişinde bulunalım. Gençlerimizin önünü açalım. Arkadan gelen çocuklarımız, gençlerimize bu fırsatı verelim. Tüzüğü inceledim. Tüzüğün tadilata ve değişime ihtiyacı var. Ama daha hiçbir öneri gelmedi 2 yıldır. Kimin bu konuda en ufak bir fikri varsa ben hazırım” dedi.

“HEPİMİZ GÖREVİMİZİ DOĞRU YAPACAĞIZ”

Herkesin Kastamonu için iyi niyetli olduğunu düşündüğünü aksini kesinlikle düşünmediğini vurgulayan Vali Günaydın, “Elimizden geldiği kadar gayret gösterelim. Olmuyorsa değiştirelim. Burada ben dahil bu işi daha iyi yapacak biri varsa değiştirelim onu seçelim. Güzel bir çalışma başlattık. Katalog hazırlayarak konak satacak vatandaşlarımızla temasa geçtik. Biz bu işe iyi niyetle başladık. Bir iş adamımız burada bir konak beğendi. Fiyat X TL iken fiyat birden arttı. Satış esnasında fiyat daha da arttı. Konağın fiyatı söylenen fiyatın birden iki katına çıktı. İğneyi önce kendimize batıralım eksikliklerimiz konuşalım ondan sonra çuvaldızı batıracak çok adam buluruz. Ben Kasaba Köyü’nün sadece Türkiye’de değil Dünya’da da marka olacağına inanıyorum. Geldiğim günden beri de çalışıyorum orası için. Oradaki kadınlar için satış reyonu yapalım dedim. Bu işi yapan kamu kurumlarını çağırdım. Çalışıp gelelim dediler. Aradan 3 hafta geçti haber yok. Bu arkadaşlara yöresel satış reyonu yapalım dedim, uzay mekiği yapalım demedim. Tekrar çağırdım 5 kişi gelmiş her birinin elinde dosyalar var. Şaşırdım, sonuçta bir tane kulübe yapacağız. Söyleme gelince biz Kastamonu için varız. Bunu icraatlarımızla göstereceğiz. Gerekiyorsa gece gündüz çalışacağız ama samimiyetle dürüst bir şekilde bunu yapacağız. Sonra Orman Bölge Müdürümüz ben bunu hemen yaptırayım dedi ve 3-4 günde bu kulübeyi yaptırdı. Kasaba Köyüne kulübeyi götürürken kamyon üzerinden düşürmüşler. Hepimiz görevimiz, unvanımız ne olursa olsun işimizi doğru dürüst yapacağız” şeklinde konuştu.

(İHA)