Bitkin, "Anayasa Değişikliği Kaçınılmaz"

Şükrü Bitkin, başkanlık sistemi konusu ile 3. Karadeniz Sosyal Bilimler Kongresinin konuğu oldu.

  • 731
Bitkin, &quotAnayasa Değişikliği Kaçınılmaz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karabük Üniversitesinde master yapan hemsehrimiz Şükrü Bitkin başkanlık sistemi konusu ile üniversitelerin konuğu olmaya devam ediyor.
Geçtiğimiz haftalarda Kırıkkale Üniversitesinin konuğu olan Bitkin, bu hafta da Abant İzzet Baysal üniversitesi tarafından düzenlenen 3. Karadeniz sosyal bilimler kongresinin konuğu oldu.
Kongrenin ikinci günü ilk oturumda ilk konuşmacı olarak söz alan Bitkin, Osmanlı'dan günümüze Anayasaları ve hükümet sistemlerini değerlendirdi.
Dinleyiciler tarafından ilgiyle karşılaşan Bitkin konuşma sonrasında sorulan soruları cevaplandırdı.
Kongrede genel degerlendirmelerde bulunan Bitkin, Anayasa değişikliğinin artık ülkemiz için kaçınılmaz olduğunu  belirtti. Anayasa değişikliği ile de hükümet sisteminde bir değişikliğe gidileceğini ve hükümet sistemindeki değişikliğin siyasi partiler tarafından propaganda olarak kullanılmasının yanlışlığına değinen Bitkin, anayasa ve hükümet sistemi değiştirilecek ise buna ülkede yaşayan herkes karar vermeli, tabi bunun yapılabilmesi içinde hükümet sistemleri ve yeni anayasa konusunda vatandaşları bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Şüphesiz halkın en doğru kararı vereceğini belirten Bitkin, değerlendirmelerine konferans sonrası da devam ederek kongreye katılanları bilgilendirdi.