'Bu şehir daha iyi yönetilmeyi haketmektedir'

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, il genelinde etkili olan kar yağışına değinerek açıklamalarda bulundu.

  • 2854
'Bu şehir daha iyi yönetilmeyi haketmektedir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin; "Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12 Şubat’ta yaptığı açıklamayla Kastamonu’da son 30 yılın en şiddetli kar yağışıyla karşılaşılabileceğini duyurmuş, Kastamonu Valiliği tarafından da “Turuncu” koduyla uyarı yapılmıştır.

İstanbul başta olmak üzere soğuk hava dalgasının etkili olacağı illerde teyakkuz durumuna geçilmiş, buzlanma ve don nedeniyle oluşabilecek ulaşımdaki aksamalara karşı her türlü tedbir azami ölçüde alınmıştır.

Ancak Kastamonulu hemşehrilerimiz 15 Şubat Pazartesi günü işlerine gitmek için sabah evlerinden çıktıklarında ya araçlarını trafiğe çıkartamamış, ya da yolları kendi araçlarıyla açmak zorunda kalacak kadar mağdur olmuştur.

Meteoroloji günlerdir, ‘son 30 yılın en şiddetli kar yağışı geliyor’ diyerek bugünü işaret ederken, bütün kurumlar teyakkuza geçmişken, Kastamonu Belediyesi’nin ana arterlerde dahi çalışma yapmamasının nedeni nedir?

Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belliyken, vatandaşlarımızın mağdur olma ihtimali varken, ‘Benim aklım çok, akla ihtiyacım yok’  diyen Kastamonu Belediye Başkanı Sayın Galip Vidinlioğlu Polonya’ya özel uçakla maç izlemeye neden gitmiştir? Sayın Vidinlioğlu neden kurumunun başında, karla mücadele ekiplerinin organize edilmesinde kendini sorumlu hissetmemiştir?
Ne yazık ki Kastamonu’da sık sık su kesintisi yaşanmakta, yeniden su verilmesi 3 günü bile bulmaktadır. Plansız ve sık sık elektrikler kesilmekte vatandaşlarımız bu kış gününde ısınma başta olmak üzere elektronik eşyalarının arızalanmasına varana kadar büyük sorun ve sıkıntı çekmektedir. Tüm bunlar yetmezmiş gibi yoğun kar yağışının şehrimizde önemli aksaklıklara neden olacağı gün gibi ortadayken, vatandaşlarımızın göz göre göre mağdur edilmesi kabul edilebilir değildir. Bu şehir bunu değil, daha iyi yönetilmeyi hak etmektedir."