Çelebioğlu, Sanayi Esnafını Ziyaret Etti

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, beraberinde partisinin diğer adayları Yılmaz Karakoç ve Orhan Dana ile birlikte sanayi sitesindeki esnafları ziyaret etti.

  • 484
Çelebioğlu, Sanayi Esnafını Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Esnafların istek ve taleplerini dinleyen Selami Çelebioğlu, taşınması gündemde olan eski ve yeni sanayi sitelerinin akıbeti konusunda esnafların endişelerine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, esnafların isteklerine bakmadan, taleplerini dinlemeden yapılacak olan her türlü çalışmanın yarardan çok zarar getireceğine dikkat çekerek, Kastamonu’ya modern tarzda sanayi sitesinin yapılmasının şart olduğunu ifade ederek, “Yıllar önce yapılan sanayi sitesi artık mevcut ihtiyacı karşılayamayacak düzeye geldi. Hem eski sanayimiz hem de Kuzeykent’te bulunan yeni sanayimiz ihtiyacı karşılayamayacak düzeye geldi. Sanayi sitesinde bulunan iş yerlerinin çoğu eski ve esnaflarımızın günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanlar bulunmuyor. Tüm bunları düşünürsek ortada zaruri bir durum var. Bunun herkes farkında ancak yeni yapılacak olan sanayi sitesi mevcut esnaflarımızı mağdur edecek mi etmeyecek mi? Yeni yerler belirlenirken neye göre belirlenecek? Esnaflarımız hak kaybına uğrayacak mı uğramayacak mı? İlla ‘ben yeni yer yaptım siz de oraya gideceksin’ diye bir durum söz konusu olursa vebal alınmış olur. Bu vebali de kimse taşıyamaz. Eğer sanayi sitesi esnafı bir araya gelir ve bir kooperatif kurarsa kimse hak kaybına uğramadan bu iş çözülebilir. Herkes hak ettiği payını almış olur. Fakat bu yapılmazsa şu anda Kastamonu’nun en değerli alanı halinde bulunan Eski Sanayi ve Yeni Sanayi Sitesi’nin arazisi birilerine peşkeş çekilmiş olur. Değeri düşük gösterilerek esnafımız zarara uğratılır. Arazinin yeni sahibi olacak olan yatırımcı bir taraftan esnafımıza 3 kuruşu çok görürken kendi cebine koyduğu 13 kuruştan hiç bahsetmez. Zaten zor durumda olan sanayi esnafımıza ekonomik anlamda daha büyük bir darbe vurulmuş olur” dedi.

“AK PARTİ VAATLERİNİ NEDEN ŞİMDİ YERİNE GETİRMİYOR?”

Esnafın iş yapamadığını, vatandaşların ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu belirten Çelebioğlu, “Ekonomide uygulanan doğru olmayan politikalar nedeniyle sanayi esnafını bitmiştir. Esnaflarımız iş yapamaz hale gelmiştir. Dolar kurundaki anormal artış birilerini zengin ederken esnafımızın borcunun katlanarak artmasına sebep olmuştur. 7 Haziran’a kadar esnafı, emekliyi, öğrenciyi, çalışanı ve memuru ağzına almayan, bizim vaatlerimizle kendince alay eden siyasi iktidar şimdi bizim vaatlerimizi kopyala-yapıştır mantığı ile esnafımıza sunmaya çalışıyor. Peki, biz de şimdi soruyoruz. Madem bunları 1 Kasım’dan sonra yapacaksınız da şimdi niye yapmıyorsunuz? Elinizi tutan mı var? Devlet de sizde, iktidar da sizde. Bu söylenenleri seçim yatırımı yapmaya ne gerek var. O kadar vatandaşlarımızı düşünüyorlarsa şimdi yapsınlar da görelim. İktidara gelemeyecekleri için bol keseden atıyor diyenler şimdi kendi vaatleri için kaynakları nereden buldular acaba? 7 Haziran seçimleri sonrasında para yağdı da bizim mi haberimiz yok? Bir anda nereden çıktı bu kaynak açıklasınlar biz de bilelim” diye konuştu.

“ESNAFIMIZI RAHATLATACAK PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim bildirgesinde sunmuş olduğu her vaadin sağlam temelleri üzerine oturtulduğunu, kaynağının da var olduğunu vurgulayan Selami Çelebioğlu, şöyle konuştu: “7 Haziran’da ne diyorsak şimdi de aynı şeyleri söylüyoruz. Seçim bildirgemizde vatandaşlarımıza sunmuş olduğumuz vaatlerimizin hepsinin gerçekleşmesi için devletimizin kaynakları vardır. CHP iktidarı ile ekonomimiz düzelecek ve esnafımız rahat bir nefes alacak. Bu kötü gidişata dur diyeceğiz. Esnafımıza maddi destek sağlayacağız. Esnaf ve sanatkârlarımızın ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Kira, araç gideri gibi işyeri masraflarını vergiden düşüreceğiz. KOSGEB’in proje destekleri arttırarak esnafımızın hizmetine sunacağız. AVM ve süpermarketlere karşı küçük esnafımızı koruyacak yasal sınırlamalar getireceğiz. Esnafın özel çarşı ve sanayi sitesi örgütlenmelerine destek vereceğiz. Esnafımızın diğer çalışanlarla aynı zamanda emekli olması ve aynı yasal haklardan yararlanmasını sağlayacağız. Esnaf Bakanlığı kurarak esnaflarımızın sorunlarının siyasette daha geniş yer bulmasını sağlayacağız."

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)