CHP'li Karabacak, ilk açıklamasını yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı İlke Karabacak, ilk açıklamasını yaptı.

  • 1321
CHP'li Karabacak, ilk açıklamasını yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığında ilçe başkanları toplantısı yapıldı. Eski İl Başkanı Hikmet Erbilgin'in Genel Merkez'de yönetime girmesi nedeniyle İl Başkanlığı görevine Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak getirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İlke Karabacak yaptığı ilk açıklamada, "6 yıla yakın süredir partimize doğru önderlik eden, İl Başkanlığı görevini hakkıyla yürüten, Türkiye siyasi tarihine çok önemli bir not olarak geçecek olan 38. Kurultayımızda partimizin en üst karar organı Parti Meclisine seçilen ve son olarak Merkez Yönetim Kurulu’nda Yurtiçi Örgütlenme alanında idari sorumluluk üstlenen yoldaşım Sayın Hikmet Erbilgin’i kutluyor, kendisiyle gurur duyuyor ve başarılarının devam edeceğine yürekten inanıyorum." dedi.

"Yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum"

Karabacak, "Sayın Başkanım Hikmet Erbilgin partimizin en üst kademesinde aldığı görev dolayısıyla Kastamonu örgütünü genel merkezde temsil edeceği için, İl Başkanlığı görevini bana emanet eden il yönetim kurulundaki yol arkadaşlarımız başta olmak üzere ilçe başkanlarımıza, birlikte çalışmaktan gurur duyduğum ilçe yöneticilerimize, her daim yanımda olan, bana güç veren, yol yürümekten onur duyduğum Parti Meclisi Üyem Hikmet Erbilgin ve Milletvekilim Hasan Baltacı’ya yürekten teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Değişim ışığı Kastamonu'yu da aydınlatacak"

Başkan Karabacak, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başta Parti Meclisi Üyemiz Hikmet Erbilgin ve Milletvekilimiz Hasan Baltacı olmak üzere, ilçe başkanlarımız ile birlikte aynı uyum ve disiplin içinde partimizin, Kastamonu’muzun ve ülkemizin çıkarları doğrultusunda ter dökmeye devam edeceğiz. Disiplin ve uyum içerisinde olan partimizin her bir yöneticisi, her bir üyesi elinden gelenin en iyisini yaptı ve son seçimlerde Kastamonu’da partimiz oyunu yüzde 40’ın üzerinde arttırma başarısı gösterdi. Biz bu başarıyı daha yukarıya taşımak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Özellikle, genel seçimlerin ardından Kastamonu’dan yaktığımız değişim ateşinin ışığı önce 100 yıllık koca çınarımız partimizin yolunu aydınlattı. Şimdi bu ışığın Kastamonu’nun ve Türkiye’nin yolunu aydınlatması için var gücümüzle çalışacağız. Bizler hep birlikte Kastamonu’muza ve ülkemize adaleti, eşitliği ve özgürlüğü getirmek için çalışacağız. Çok çalışacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kararlılığıyla, onun inancıyla, umudu hep birlikte yeniden yeşerteceğiz ve bu topraklara demokrasiyi birlikte getireceğiz." diye konuştu.

Kastamonu'da CHP'nin ilk kadın İl Başkanı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İlke Karabacak, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin gençlik kollarında, il ve ilçe yönetimlerinde, seçim zamanları sandıklarında görev yapmış, 3 yıla yakın süredir de merkez ilçe başkanlığını yapan ve bugün Kastamonu tarihinde partimizin ilk kadın il başkanlığı görevini üstlenen bir arkadaşınız olarak gururluyum, onurluyum. Hikmet Başkanımızdan devraldığımız bayrağı daha da yukarı taşımak için, bu sorumluluğu, bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için, var gücümle gayret edeceğimin bilinmesini istiyorum. Büyük bir aile olduğumuzu unutmadan, partimizin başarısı için her bir parti üyemize ihtiyacımız olduğunu bilerek hareket edeceğiz. Özellikle 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde merkez ilçe başta olmak üzere ilçelerimizde belediye seçimlerini kazanmak için ilçe başkanlarımız ve tüm partililerimizle birlikte gece gündüz demeden omuza omuza emek vereceğiz, mücadele edeceğiz. Mevcuttaki belediyelerimizi koruyacak ve yanlarına yenilerini ekleyerek, sosyal demokrat belediyecilik anlayışını daha çok vatandaşımızla buluşturacağız." ifadelerini kullandı.

Tüm Kastamonu’yu Cumhuriyet Halk Partisi’nde birleşmeye mücadele etmeye, Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmaya davet eden Karabacak, "Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin umududur. Hepinize, varlığınızla güç kattığınız, inancınızla umut olduğunuz için gönülden teşekkür ederim. Birlikte nice başarılara imza atacağımıza olan inancımla, 'Yol yoldaşlar ile güzel' diyor ve saygılarımı sunuyorum." dedi.