CHP'li Yavuzoğlu: 'HAYIR' çıkarsa hem Türkiye hem de demokrasi kazanacak'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile Anayasa değişikliği referandumunda neden 'hayır' dediklerini ev ev dolaşarak anlatacak.

  • 957
CHP'li Yavuzoğlu: 'HAYIR' çıkarsa hem Türkiye hem de demokrasi kazanacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Anayasa Değişikliği Referandumu’na yaklaşık bir buçuk ay kala siyasi partiler çalışmalarını hızlandırdı. Saha çalışmalarına erken başlayan CHP İl Örgütü yönetici ve parti üyeleri 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunda neden hayır demeleri gerektiğini anlatacak.

“BU TEKLİF EN ÇOK KADINLARI ETKİLEYECEK”

Referandum çalışmaları için start verdiklerini ifade eden CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ülker Yavuzoğlu, referandum çalışmalarında hedef kitlenin kararsız seçmenler ve daha önce CHP’ye oy vermeyen kesimler olduğunu ifade etti.

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan halk oylamasının partisel bir yanı olmadığını, Türkiye meselesi olduğunu, sandıktan çıkacak sonucun demokrasinin ve ülkenin kaderini belirleyeceğini vurgulayan Ülker Yavuzoğlu: “Ev ev, kapı kapı gezerek bu çalışmayı yapacağız. Şimdiden gittiğimiz yerler oldu. Ev ev dolaşıyoruz ve insanlara bu anayasa teklifinin neler getireceğini veya neler götüreceğini ifade ediyoruz. Anayasa değişikliği teklifi en çok kadınları etkileyecektir. Yarın rejim değişikliği olduğunda kadınların şu an elinde bulunan özgürlük artık olmayabileceğini düşünüyoruz. Başkanlık sisteminde, baştaki kişi bu yönde herhangi bir karar aldığında kim itiraz edebilir? Bu teklif geçtikten sonra, rejim değişikliği söz konusu olduktan sonra kadınlar aleyhine yasalar çıkmayacağına kim garanti verebilir? Biz özellikle kadın seçmenlerimizin bilgilendirilmesini amaçlıyoruz bu hususta” dedi.

“REJİM DEĞİŞİKLİĞİNE ‘HAYIR’ DİYORUZ”

Referandum çalışmalarına hızlı başladıklarını kaydeden Yavuzoğlu: “Alanlarda neden ‘hayır’ dediğimizi, Cumhuriyet rejiminin bize neler getirdiğini, başkanlık sisteminin özellikle kadınlarımıza, halkımıza ve gençlerimize neler kaybettireceğini bire bir anlatmak istiyoruz. Bu süreçte başarılı olmamız için kadınlarımızın gücüne ve sesine çok ihtiyacımız var. Bu, partiler üstü bir konudur. Söz konusu olan vatandır, gerisi teferruattır. Bu süreç, en çok kadınları ilgilendiriyor. Kadınların kazanımlarını bir çırpıda kaybetmeye, tek adam rejimine teslim etmeye hiç niyeti yok. Sahip olduğumuz haklarımızın farkında olacağız. Hep birlikte var gücümüzle çalışacağız. Bunu gözlerinizdeki o ışıktan da anlıyorum. Çok geniş bir şekilde girilmedik ev, çalmadık kapı bırakılmayacak. Mahalle mahalle her yere gireceğiz. Meclisin duvarında ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ yazar. Bu, içi boşaltılmış bir söz değildir. Bu saraydan alınıp halka verilen bir haktır. Bunu tekrar saraya geri vermeyeceğiz. Rejim değişikliğine hayır diyoruz” diye konuştu.

“KİMSEYE TERÖRİST DEMEYECEĞİZ”

Verilecek her oyun her vatandaşın kaderini belirleyeceğine dikkat çeken Yavuzoğlu: “Birbirimize karşı, ülkemize ve milletimize karşı sorumluluğumuz var. Yaşanan ve bundan sonra yaşanacak süreci vatandaşlarımıza iyi anlatmamız lazım. ‘Evet’ diyen de bizim vatandaşımız ‘hayır’ diyen de bizim vatandaşımızdır. Kimseye terörist demeyeceğiz. Cesaretle anayasa değişikliği ile ilgili bildiklerimizi ve kaygılarımızı anlatacağız. Bilinmelidir ki özellikle 2010 referandumunda yapılan anayasa değişikliği ile FETÖ çetesinin devletin kurumlarına yerleştirildiğini, o dönem verilen evet oylarının ülkeye hayır getirmediğini, şimdi ise Hayır'da ‘hayır’ olduğunu anlatacağız. Referandumda ‘evet’ çıkarsa tek kişi, ‘hayır’ çıkarsa hem Türkiye hem de demokrasi kazanacak” açıklamasında bulundu.

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumda oy kullanacaklara çağrıda bulunan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ülker Yavuzoğlu şöyle konuştu:

“Kastamonu özellikle Kurtuluş Savaşı’nda o kadar cefakar olmuş ki, milletinin geleceği için Şerife Bacısıyla, Halime Çavuşuyla, ismi anılmayan diğer kahramanlar ile ölümü göze almıştır. Daha 15’inde, 16’sında, 17’sinde nice vatan evladı lise sıralarından kalkarak cepheye milletin istiklalli ve egemenliği için çarpışmaya, düşmana korku salmaya gitmiştir. Dönmeyi bile düşünmemiştir. Neden? Çünkü milletin egemenliğini, milletin bağımsızlığını sağlamak için. Cumhuriyet için, millet için, Türkiye için, tek adam rejimine hayır demek için emperyalistlere karşı mücadele etmiştir. 100 yıl önce şehit olan gencecik evlatlarımız için bu referandumda ‘hayır’ demeliyiz, ‘hayır’ dedirtmeliyiz.”

Kazım BOLAT