Cide'de uluslararası resim çalıştayı

15-21 Kasım 2021 tarihleri arasında Cide Belediyesi bir kez daha Uluslararası Rıfat Ilgaz Resim Çalıştayı'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

  • 2165
Cide'de uluslararası resim çalıştayı

Ülkemizin çok değerli sanatçılarından oluşan katılımcıların yanı sıra 5 ülkeden Nahçıvan-Azerbaycan, Bulgaristan, Makedonya, Özbekistan olmak üzere 18 ressam katılacak.

Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu; "Geçen yıl ilkine imza attığımız resim çalıştayı ile birlikte Cide’nin kültür ve sanat şehrine dönüşmesi hayalimizin ilk adımlarını atmaya başlamıştık. Sanatçılarımızla, ekip arkadaşlarımızla ve vatandaşlarımızla birlikte çok güzel ve Cide’mize yakışır bir sergi açılışı gerçekleştirmiştik. Oluşturduğumuz sanat galerimizde de bu nadide eserleri yıl boyu sergileyerek halkımızın ilgisine açtık. Kültürel ve sanatsal çalışmaların her zaman öncüsü olmaya devam edeceğiz. Artık amacımız, gelenekselleştirdiğimiz Uluslararası Rıfat Ilgaz Resim Çalıştayı’mızı tüm Türkiye’ye duyurmak ve ilgisine sunmaktır.

Bu sene ikincisini düzenlediğimiz resim çalıştayımız ile bölgemizde yaşanan sel felâketi sonucu halkımıza moral vermek, onların ruh hallerini sanatla iyileştirmek, sanatçılarla vatandaşlarımızı buluşturmayı amaçlıyoruz. Ayrıca Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi 'Sanatsız kalan bir ulusun, hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözleri ile sanatın yaşamımızda ne büyük rol aldığını, sanata ve sanatçıya vermemiz gereken değeri ortaya koymuştur."

Cide Belediyesi’nin düzenlemekte olduğu çalıştayın küratörlüğünü, bir önceki yılda da olduğu gibi değerli ressamlarımız Aynur M. Kaplan ve Ziver Kaplan yürütecek.

2. Uluslararası Rıfat Ilgaz Resim Çalıştayı, 21 Kasım Pazar Günü saat 16.00’da Cide Belediyesi Kültür Sarayı’nda sergi açılışı ile son bulacak.

Çalıştay süresince hazırlanan birbirinden değerli eserlerin sergileneceği açılışa tüm vatandaşlarımız davet edildi.