Daday A.Ş. 250 Bin TL'ye Alıcısını Buldu

Daday'a bağlı Bayır köyünde bulunan ve daha önce 80 ortakla kurulan, Daday A.Ş. yeni sahibine kavuştu.

  • 1103
Daday A.Ş. 250 Bin TL'ye Alıcısını Buldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'nun Daday ilçesine bağlı Bayır köyünde bulunan ve daha önce 80 ortakla kurulan, Daday A.Ş. yeni sahibine kavuştu. Hayvancılık sektörüne girmek için daha önce 80 ortakla açılan, fakat bazı sorunlar üzerine bir süre kapalı kalan 150 hayvan kapasiteli Daday A.Ş. bundan böyle kaldığı yerden devam edecek.

Karamuk Köyü Muhtarı Hüseyin Köse tarafından satın alınan ve aslına uygun şekilde tekrar hayvancılık yapılacak olan şirkette şuan 100 büyük baş ile işe başlanıldı. Hüseyin Köse hedeflerinin bu tesisi daha da büyütmek olduğunu söyledi. Uzun görüşmeler ve çalışmalar sonucunda tesisi mevcut sahiplerinden 250 Bin TL ye aldığını da sözlerine ekleyen Köse konuşmasına şöyle devam etti:

'10 yıldır uğraştığım hayvancılık işi için böyle bir yere ihtiyacım vardı, ve arıyordum. Benim kendi köyüm olan ve muhtarlığını da yaptığım Karamuk köyüne gidip gelirken yol güzergahımda bulunmasından dolayı burayı gördüm ve beğendim. Burayla ilgili mevcut ortaklarla girişimde bulunarak burayı aldım. Burayı daha önce kuran işleten ve bana alım işlerimde her türlü kolaylığı sağlayan tüm ortaklara teşekkür ederim. Hedefim Daday da yapılan hayvancılık sektörünü büyütmek, katkı sağlamak ve bu tesisin kapasitesini artırmak."

SERKAN YILMAZ (İHA)