'Devlet özel hastane açmaz, özel hastaneyi özel teşebbüs açar'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Özel Uğurlu ve Ballıdağ hastaneleri için açıklamada bulundu.

  • 4190
'Devlet özel hastane açmaz, özel hastaneyi özel teşebbüs açar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Çelik; "Daha önce defalarca açıklamada bulunarak bilgilendirdiğimiz üzere bu güne kadar Özel Uğurlu Hastanesi’nin açılabilmesi adına ruhsat sürelerinin 4 kere uzatılması için bakanlık nezdinde gereken her girişimde bulunduk ve ruhsat süreleri uzatıldı.

Devlet özel hastane açmaz, özel hastaneyi özel teşebbüs açar. Biz seçim zamanı açıyoruz diye söz vermedik, hastane sahibi mali konuları hallettiğini belirterek bizden sadece ruhsat süresinin uzatımı talebinde bulundu ve bu talep sağlık bakanlığımız tarafından yerine getirildi, bunun üzerine hastane sahibi hastaneyi açıyorum diye açıklama yaptı. Fakat sonrasında alacak borç konuları halledilemediği için uzun süredir bina ve ruhsat iflas masasında hacizlidir. Daha önceki satışlarda alıcı çıkmadı, yine satışa çıktı, inşallah alıcı çıkar ve bu özel hastane açılır. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu konuda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.

Ballıdağ’daki eski hastane binası da 1990’lı yıllardan itibaren göğüs hastalıkları tedavisinde temiz havayla tedavi yönteminin yerini ilaçla tedavi aldığı İçin kapanmıştır. 1950’li yıllarda koğuş sistemiyle yapılmış olan bu bina şu anki hastane sistemine uygun olmadığı gibi halihazır durumu da kullanıma müsait değildir. Bu bina, özel sektör eliyle bakım merkezi vb amaçla değerlendirilmesi için kiralanmak üzere 14 Aralık’ta ihaleye çıkıyor.

Bazı kişiler bu konuları bildikleri halde kötü niyetle ya da siyaseten kullanmaya ve algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bilgilendirmede bulunduğumuz halde bir şekilde haberdar olmayan iyi niyetli hemşehrilerimiz de sanki bizim üzerimize düşenleri yapmadığımızı zannediyorlar. Özellikle CHP’nin ilimizdeki yetkilileri, şu anda CHP içinde yaşanan ve ülkemizin gündeminde olan taciz, tecavüz ve yolsuzluk skandalları ile Kahraman Türk Ordusuna satılmış diyebilecek kadar dengesini kaybederek saygısızca dil uzatan CHP Milletvekilinin açıklamalarına milletimizin gösterdiği haklı tepkilerin ilimizde gündem olmasını engellemek ve gündem değiştirmek için bu açıklamaları yapıyorlar."